Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη!

Ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν άνδρα μέσης ηλικίας ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Κίνα...




...και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εμφάνισε συμπτώματα γρίπης παρόμοια με αυτά του κορωναϊού...
Ο άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα ενώ έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ δείγμα προκειμένου να εξακριβωθεί αν πάσχει από το νέο κοροναϊό.


Αύριο αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα, σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr από το υπουργείο Υγείας.
Διαβάστε ΕΔΩ τι ανακάλυψαν πρόσφατα Έλληνες επιστήμονες για τον νέο κορωναϊό: “Κοροναϊός: Από τις νυχτερίδες ξέσπασε η επιδημία! Τι ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες” 
Πάντως στο νοσοκομείο σήμανε κόκκινος συναγερμός καθώς πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα, που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μετέδωσε το voria.gr, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.


Να σημειωθεί εδώ ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου