Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Συντριβή ουκρανικού Boeing με 180 επιβαίνοντες στο Ιράν

Ουκρανικό αεροσκάφος Boeing 737 με τουλάχιστον 180 επιβαίνοντες το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης... 




...με προορισμό το Κίεβο συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Νωρίτερα, δεκάδες ασθενοφόρα και μέλη των σωμάτων διάσωσης έφτασαν στον τόπο του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Μπόινγκ της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.


«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά (...). Στείλαμε συνεργεία [των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης] και (...) μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.
Ο Κουλιβάντ μίλησε για 180 επιβαίνοντες, ενώ με βάση νεότερη ενημέρωση δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες.
Κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο FlightRadar24, το αεροσκάφος είχε τεθεί σε υπηρεσία πριν από μόλις τρία χρόνια και ήταν 737-NG.
Ο εκπρόσωπος της BoeingΓκόρντον Τζόντροου περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία είναι ενήμερη για τις πληροφορίες που μεταδίδονται από μέσα ενημέρωσης για τη συντριβή αεροσκάφους της αμερικανικής εταιρείας και ότι προς το παρόν συγκεντρώνει πληροφορίες.


Επιβεβαιώνει την τραγωδία ο Ζελένσκι

Το τραγικό τέλος της πτήσης επιβεβαίωσε και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες της πτήσης είναι νεκροί, προσθέτοντας πως η πρεσβεία της χώρας του ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος, αλλά και τον κατάλογο των ονομάτων των νεκρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου