Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η ήττα του ΠΑΟΚ στην ανασκόπηση της FIFA

Η διακοπή του αήττητου σερί του ΠΑΟΚ στην ελληνική Super League αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στην εβδομαδιαία αριθμητική ανασκόπηση της FIFA στα πρωταθλήματα όλου του κόσμου.



«51-οι αήττητοι αγώνες στην ελληνική Super League -μεταξύ των μακρύτερων σερί σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα- ήταν το σερί που τελείωσε για τον ΠΑΟΚ σε μια ήττα 4-2 στον Άρη.
Ήταν η πρώτη ήττα πρωταθλήματος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε σχεδόν δύο χρόνια και επέτρεψε στον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε στο ντέρμπι, να τον ξεπεράσει και να πάει στην κορυφή», αναφέρει χαρακτηριστικά η fifa.com.
 Οι άλλοι αριθμοί που σημάδεψαν την προηγούμενη αγωνιστική εβδομάδα στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας:
 22-τα χρόνια από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης σκόραρε απευθείας από το κόρνερ -ο Νταβόρ Σούκερ ήταν ο ο τελευταίος- μέχρι ο Τονι Κρόος να το επαναλάβει στον ημιτελικό του ισπανικού Supercopa.
Τα δύο τελευταία γκολ από κόρνερ, που γνώρισε μια ισπανική ομάδα κορυφαίας κατηγορίας σε οποιανδήποτε διοργάνωση έχουν σημειωθεί στον ίδιο τερματοφύλακα: τον Ζαμέ Ντομενέκ της Βαλένθια, τον οποίο νίκησε ο Χοακίν της Μπέτις στο Copa del Rey τον Φεβρουάριο.

 17-χρόνια πέρασαν για να στεφθεί ξανά παίκτης της Σενεγάλης ως Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Τότε ήταν ο Ελ Χατζί Ντιούφ για να επαναλάβει το κατόρθωμα ο Σαντιό Μανέ.
Ήταν το 1999 ο Νουάνκου Κανού της Άρσεναλ, που έγινε ο πρώτος παίκτης που αγωνιζόταν στην Αγγλία να γίνει ο αποδέκτης του βραβείου, αλλά ο θρίαμβος του επιθετικού της Λίβερπουλ (Μανέ) εξασφάλισε ότι δέκα από τους τελευταίους 12 νικητές προέρχονται από αγγλικούς συλλόγους, με τον Σαμουέλ Ετό Ό (Ίντερ 2010) και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ το 2015) να αποτελούν τις εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου