Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλλάζει ο σχεδιασμός της φοροκάρτας


Στις ενστάσεις που διατύπωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τα στοιχεία που δεν μπορεί να περιλαμβάνει η «φοροκάρτα» και υπό τον κίνδυνο απόρριψης της νομιμότητας της απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές.


Οπως ανακοίνωσε μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την κάρτα αποδείξεων που εκδόθηκε μετά από αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, αλλάζει ο σχεδιασμός της κάρτας συλλογής αποδείξεων.
Η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση. Επίσης, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες το Υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου