Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Τι υποκρισία, Θεέ μου!






              Το «μένος» της Κυβέρνησης, φαίνεται, να εκτονώνεται σε μια μεγάλη, πολύ μεγάλη, μερίδα του πληθυσμού της χώρας. Η περίπτωση αυτή θυμίζει πολύ κάτι από τους Γενίτσαρους της Τουρκοκρατίας, που ήταν πιο φανατικοί από τους ίδιους τους Οθωμανούς Τούρκους κατακτητές.

             Το γιατί αναφέρομαι με τόσο «σκληρά» λόγια στη Κυβέρνηση (τουλάχιστον τις δύο τελευταίες), θα το δικαιολογήσω παρακάτω. Προς το παρόν πρέπει να θυμηθούμε κάποιες δηλώσεις του νυν Πρωθυπουργού, σχετικές με το κάπνισμα και ειδικότερα για το κάπνισμα κάνναβης (χασίς), σε ανύποπτο χρόνο, αν και ήταν Υπουργός Παιδείας. Έλεγε, για να σας θυμίσω, ότι θα πρέπει να «νομιμοποιηθεί» η χρήση «μαλακών» ναρκωτικών και να μπορεί ένας χρήστης να τα προμηθεύεται στο ελεύθερο εμπόριο, για να παταχτεί η «μαύρη» διακίνηση, οπότε και η εισφοροδιαφυγή για το κράτος.
              Το 1920 ο αγροτικός κόσμος της χώρας αντιπροσώπευε το 63% του πληθυσμού. Δηλαδή από τα 7.000.000 περίπου του πληθυσμού τα 4.500.000 είχαν άμεση σχέση με  αγροτικές ασχολίες και το 38% αυτών με τα καπνά. Τώρα αν προσθέσουμε στους 1.700.000 άμεσα εμπλεκόμενους στην καλλιέργεια του καπνού και όλα τα συναφή επαγγέλματα (καπνοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μεταφορείς, μεσολαβητές, εμπόρους, εξαγωγείς, καπνοπώλες, εργάτες χάρτου για τα τσιγαρόχαρτα, εργάτες των λιπασμάτων κλπ) έχουμε το τεράστιο ποσοστό του 70-75% του Ελληνικού πληθυσμού.
 Ο κοινωνικός και οικονομικός ρόλος της καπνοκαλλιέργειας την περίοδο εκείνη, αντανακλάται στο παρακάτω απόσπασμα:
"Εάν δεν υπήρχε ο καπνός, δε θα ήτο δυνατόν να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα, το οποίον προέκυψεν μετά την Μικρασιατικήν συμφοράν. Ο εποικισμός της Μακεδονίας και της Θράκης κατά το 1922, εστηρίχθη μόνο εις τον καπνόν" (Πρακτικά Βουλής, συνεδρίαση 18/4/46).
             Από τα 500 περίπου άτομα που έχουν «καταλάβει» τα βουλευτικά έδρανα (βουλευτές ή βολευτές αν προτιμάτε) τα τελευταία 6 χρόνια, όλοι τους ή οι περισσότεροι από αυτούς έχουν έμμεσα ή άμεσα ανατραφεί από τα καπνά. Τώρα πια έχουν καταφέρει, με τις αποφάσεις και τις δράσεις τους, να συρρικνώσουν αυτόν τον πλουτοπαραγωγικό (50% των εξαγωγών) πληθυσμό στους 44.000 καλλιεργητές, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΣΥΕ).
            Είναι, βλέπετε, τα κελεύσματα της Ευρώπης (;). Είναι όμως της Ευρώπης ή είναι «το έτσι θέλω» της «αγοράς».
            Μέχρι χθες πιστεύαμε, όσοι πίστευαν, σε έναν Θεό Άυλο, Πνεύμα Επουράνιο και πανταχού παρών. Σήμερα αυτός ο Θεός έχει πάρει «σάρκα και οστά» και λέγεται «αγορά», που την ελέγχουν και την κατευθύνουν διεθνή «καρτέλ», τα «καρτέλ» των όπλων, των καυσίμων και των φαρμακοβιομηχανιών.
            Αν αποφασίσουν αυτοί, δεν υπάρχει τίποτα στον κόσμο που να μπορεί να τους αντισταθεί, τίποτα που να μπορεί να αναχαιτίσει τις πράξεις τους. Ο κόσμος, ο λαός που θα μπορούσε να τους αντιπαρατεθεί και να αποτρέψει το ό,τι κακόβουλο έχουν σχεδιάσει, σαν ένα πειθήνιο «μπουλούκι», «σέρνεται» από τις τηλεοράσεις, με το «πλύσιμο» του εγκεφάλου τους και μάλιστα είναι πεπεισμένοι ότι αυτό είναι το σωστό.
            Έτσι αποφάσισαν οι «αγορές» ότι για να ανακινηθεί η παγκόσμια κατανάλωση, πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές στα διεθνή status. Έτσι, άλλωστε, δεν κάνουν και οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες για να πουλήσουν νέες φανέλες της ομάδας, όταν «τελματωθεί» η αγορά και τα έσοδα της ομάδας; Αλλάζουν φανέλες και χρώματα με δήθεν επετειακές «χρυσές» στολές και σύμβολα.
           Έρευνες υπάρχουν και από την πλευρά των καπνοβιομηχανιών που καταδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έχει «περάσει» σαν γραμμή το «καρτέλ» των φαρμακοβιομηχανιών. Φαρμακοβιομηχανία, ο πρώτος των πρώτων στην αλυσίδα της αγοράς. Ο «Δίας του Πανθέου», που ξεκινά πολέμους για να δοκιμάσει διάφορα τοξικά και βιολογικά όπλα (τα πειραματόζωα έχουν ακριβύνει και οι φιλόζωοι έχουν καταλάβει καίριες θέσεις), που αφήνει να «διαρρεύσουν» (κατά λάθος) διάφοροι ιοί σε τριτοκοσμικές χώρες, όχι απαραίτητα, για να πουλήσουν αντίδοτα, μετά από τον τρόμο που θα έχουν προκαλέσει. Έτσι κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφορες ασθένειες καινούργιες (HIV-AIDS, Η1Μ1, Η1Ν1, Έμπολα, κουνούπια τίγρεις κ.α.)
           Ας πάρουμε για παράδειγμα την χώρα μας και θα καταλάβουμε ότι το φαρμακευτικό σκάνδαλο, είναι δύο φορές πιο μεγάλο από το σκάνδαλο της SIEMENS μαζί με δέκα φορές πιο μεγάλο από το σκάνδαλο Κοσκωτά, για κάθε χρόνο. Όλο αυτό σε μια χώρα των 11 εκατομμυρίων «ψυχών», φανταστείτε τώρα τι μπορεί να συμβαίνει σ’ όλον τον κόσμο. Το χωράει ο νους σας;
            Σε απλά Ελληνικά είναι ότι αν παρατηρηθούν συχνά φαινόμενα αυτοκτονιών από τα μπαλκόνια, τότε καταργούμε τα μπαλκόνια. Έτσι απλά. Αν πραγματικά, έστω ένας από αυτούς τους υποκριτές, ενδιαφερόταν για την «υγεία» των υπολοίπων, τότε θα εφαρμόζονταν αυστηρότερα μέτρα καθαρισμού της ατμόσφαιρας, στους κλειστούς χώρους, πράγμα εφικτό με την τεχνολογία που υπάρχει και όχι ρατσιστικό. Αλλά έτσι δεν θα καταναλώνονταν τα διάφορα ηρεμιστικά, αντικαταθλιπτικά, κάτι που κάνει από την φύση του το τσιγάρο, αυτοκόλλητα νικοτίνης, μαστίχες υποκατάστατα κλπ.
            Ε, όχι! Όσο μου το απαγορεύουν εγώ θα κάνω την επανάσταση μου και θα καπνίζω όσο μπορώ κι όπου μπορώ. Όταν ανακληθεί, γιατί θα ανακληθεί αυτή η απαγόρευση (πήρε πολλά χρόνια για να «πέσει» το «απαρτχάιντ»), τότε θα το «κόψω».


Βασίλης Α. Βαφιάδης
Σέρρες, 20.1.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου