Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μήτρογλου - Βεντούρης - Μαρινάκης






               Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μια συνέχεια της «βεντέτας» και δύο πρόεδροι «τακίμια». Ο αγώνας Πανιωνίου - Παναθηναϊκού, ένας αγώνας της super league (τρομάρα μας) της Κυριακής που πέρασε.

               Ένας αγώνας, όπως και πολλοί άλλοι της 19ης αγωνιστικής, που χαρακτηρίστηκε από τις αποφάσεις της διαιτησίας και προκάλεσε, άλλη μια φορά, το «κοινό περί δικαίου αίσθημα», με τα «ονειρικά σφυρίγματα» που επέφεραν μέχρι και την τελική αλλοίωση των αποτελεσμάτων.
               Οι διαμαρτυρίες των παραγόντων (κοίτα ποιος μιλάει Νο 1), ανάγκασαν την ΕΠΟ (κοίτα ποιος μιλάει Νο 2) να ασχοληθεί, επιτέλους, με το θέμα ακόμα και ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ (κοίτα ποιος μιλάει Νο 3) και να απειλεί με «παραδειγματικές» τιμωρίες (πλάκα μας κάνει). Πολλοί θα θυμούνται κάτι απαράδεκτες διαιτησίες του κ. Αρχιδιαιτητή, τότε που ήταν «ένας φτωχός και μόνος» διαιτητής.
               Τώρα ο τίτλος, θα αναρωτιέστε, πού κολλάει; Πώς, κολλάει από μόνος του. Άσε που και μόνο που είναι στη μέση ο Ολυμπιακός ή παράγωγά του κολλάει σαν την «μύγα στο μέλι» (βέβαια άλλο λέει ο λαός, αλλά δεν γράφεται).
               Ο Μήτρογλου, ως γνωστό, μέχρι προχθές ήταν παίχτης του Ολυμπιακού και μάλιστα από τους φανατικούς του είδους. Από αυτούς που «ζουν» για να βλάψουν με κάθε τρόπο τον αιώνιο αντίπαλο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό (και καλά κάνει, όχι όμως σαν παίχτης).
               Έτσι ήταν πολύ δύσκολο να πεισθεί να εγκαταλείψει το «λιμάνι» για την ενδοχώρα του λεκανοπεδίου. Τελικά επικράτησε (όχι παίζουμε) η «φιλία» Μαρινάκη - Βεντούρη και δόθηκε δανεικός ο παίχτης μέχρι το καλοκαίρι, στον παραπαίοντα Πανιώνιο για να σωθεί και για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τον Μανιάτη (σούπα, πώς είναι οι εκλογικοί νόμοι; Κάπως έτσι, αχταρμάς).
               Τώρα το πόσο γρήγορα λειτουργούν οι υπηρεσίες, στην χώρα μας είναι «τοις πάσι γνωστόν». Παρόλα αυτά μέσα σε μια μέρα έκλεισε ο δανεισμός (έπρεπε να προλάβει ο παίχτης το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μήπως και κατάφερνε κάτι...).
              Έτσι και έγινε. Μήπως η ΕΠΑΕ έχει κάποιον απόγονο του Χίτσκοκ στην διοίκηση; Αφού παραβλέψουμε όλα τα προηγούμενα, όλα καλά και το «τόπι» το έστειλε ο Μήτρογλου να πάρει μέτρα στο «πλεκτό». Το «σκορ» γράφει 1-0 και τα μυαλά στα «κάγκελα», κυριολεκτικά. Ο «φορ» του Πανιωνίου, μετά το «σκοράρισμά» του, έχει σκαρφαλώσει στα κιγκλιδώματα του σταδίου, στην πλευρά των «τιφόζι», για να γίνει αποδεκτός (μέχρι πριν από τον αγώνα ήταν το κόκκινο πανί), έχει ήδη βγάλει την φανέλα και για να δώσει έμφαση έχει κατεβάσει και το παντελονάκι για να φανεί το ...μαγιό του.
              Ναι φορούσε μαγιό, το επικαλέστηκε και ο ίδιος την Τετάρτη στον Αθλητικό Δικαστή. Όσοι έχουν παρακολουθήσει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, θα ξέρουν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές φοράνε, κατά την διάρκεια του αγώνα, ειδικό ενισχυμένο εσώρουχο, προστατευτικό της βουβωνικής χώρας και μάλιστα, αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, επιβάλλεται από τις ομάδες και την Ομοσπονδία.
              «Όπερ έδει δείξε», το «έγκλημα» ήταν προμελετημένο. Ο νεοαποκτηθείς παίχτης ήταν προετοιμασμένος, αν κατόρθωνε να «σκοράρει» να δείξει που έχει «γραμμένο» το ποδόσφαιρο, κάτι σαν αφιέρωση. Όπως είχε κάνει ο Χαριστέας μετά από το «γκολ» στους Πορτογάλους και το αφιέρωσε στον ανιψιό του, στο Euro 2004. Το ίδιο δεν είναι;
              Λοιπόν έχουμε και λέμε. Το βγάλσιμο της φανέλας τιμωρείται με κίτρινη κάρτα, το σκαρφάλωμα, σαν τον Ρωμαίο, στα κάγκελα, τιμωρείται επίσης με κίτρινη κάρτα και τα δύο μαζί αυτόματα μετατρέπονται σε κόκκινη κάρτα. Το βγάλσιμο του παντελονιού τιμωρείται με κόκκινη κάρτα, από μόνο του. Αυτά και τα τρία παραπτώματα τιμωρούνται ακαριαία. Ο Αθλητικός Δικαστής, ετεροχρονισμένα, επιβάλει τον αποκλεισμό του αθλητή για δύο μήνες, λόγω προσβολής του αθλήματος και σαν «ηθική αυτουργία» για πρόκληση επεισοδίων.
              Το σύνολο 4 έως 6 αγωνιστικές, από τις κόκκινες, ήτοι 1 έως 1,5 μήνας αγωνιστικής απραξίας, αν προσθέσουμε και τους δύο μήνες του Αθλητικού Δικαστή, το σύνολο τρεισήμισι μήνες. Το πρωτάθλημα τελειώνει την προτελευταία βδομάδα του Απρίλη, οπότε ο παίχτης ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΙ φέτος.
              Παρόλα ταύτα ο πρόεδρος του Πανιωνίου Γεράσιμος Βεντούρης, βγαίνοντας από τον Αθλητικό Δικαστή, άφησε να εννοηθεί ότι ο Μήτρογλου δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.
              Για να ολοκληρώσουμε το σκηνικό, ο διαιτητής που μάλλον ένοιωθε τύψεις, γιατί δεν τιμώρησε τον παίχτη όπως θα έπρεπε, έδωσε και ένα «πέναλτι φάντασμα» υπέρ του Παναθηναϊκού, σαν κερασάκι στην τούρτα.
              «Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος...» και «Η παράγκα ζει, αυτή μας οδηγεί»



Βασίλης Α. Βαφιάδης
Σέρρες, 26.1.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου