Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Στην παραγωγή το υβριδικό sportscar της BMW






Εξαιρετικά αποδοτικός αναμένεται να αποδειχθεί ο συνδυασμός ενός τρικύλινδρου turbo diesel μοτέρ 1,5 λίτρων με δύο ηλεκτροκινητήρες, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ισχύς του Vision Efficient Dynamics της BMW θα φτάνει τους 356 ίππους 

Οι πληροφορίες που ήθελαν την BMW να περνά στην παραγωγή ένα αυθεντικό sportscar υβριδικής τεχνολογίας επιβεβαιώνονται.

Το μέχρι σήμερα γνωστό Vision Efficient Dynamics ταξίδεψε μέχρι το Abu Dhabi, ώστε να συμμετάσχει σε γυρίσματα που διοργάνωσε η βαυαρική φίρμα.

Σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, το υβριδικό πρωτότυπο της BMW έχει προσαρμόσει το σχεδιασμό του στο σήμερα, διατηρώντας παρόλα αυτά αρκετά από τα φουτουριστικά χαρακτηριστικά του, όπως οι τύπου Gullwing πόρτες.

Το VED αναμένεται να εξοπλιστεί με έναν τρικύλινδρο turbo diesel κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος θα συνοδεύεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συνόλου θα αγγίζει τους 356 ίππους και η μέγιστη ροπή τα 800 Nm, γεγονός που θα επιτρέπει στο πρωτοποριακό coupe της BMW να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις, πάντως, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου δεν θα ξεπερνά τα 3,76 λίτρα/100 χλμ.

Η έκδοση παραγωγής του υβριδικού sportscar αναμένεται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, κοστίζοντας κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ.

Πηγη: auto.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου