Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μεταβιβάζουν τις άδειες στον πρωθυπουργό



Τις άδειες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους μεταβιβάζουν αύριο Παρασκευή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου με συμβολαιογραφική πράξη και δικαστικό κλητήρα που θα του τις επιδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου, 40 ιδιοκτήτες καφέ μπαρ.
Σύντομα θα ακολουθήσουν οι μεταβιβάσεις άλλων περίπου 600 αδειών.
Ο λόγος: «για να μη γίνει ο πρωθυπουργός μεγαλομαγαζάτορας με τη μια», όπως λένε από το Συντονιστικό Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής.
Οι επαγγελματίες ιδιοκτήτες που βλέπουν από τη μία τους τζίρους τους να πέφτουν λόγω οικονομικής κρίσης και από την άλλη την «αδιάλλακτη στάση» του πρωθυπουργού στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου που θα τους οδηγήσει με «μαθηματική ακρίβεια», όπως υποστηρίζουν, στο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, δεν σταματούν στη μεταβίβαση των αδειών παρόλο που του εύχονται να έχει καλύτερη τύχη στη διαχείριση των καταστημάτων τους από ό,τι οι ίδιοι.
«Ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται και δεν θα εφαρμοστεί όχι γιατί εμείς είμαστε μάγκες αλλά γιατί η ίδια η κοινωνία δεν το θέλει», δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Επαγγελματιών Cafe-Bar-Resto, Δημήτρης Αρβανίτης.
Πάγια πρόταση του Συντονιστικού ήταν να υπάρχει το δικαίωμα της επιλογής: διαχωρισμός των μαγαζιών σε καπνιζόντων και μη.
Καθώς η πρότασή τους έμοιαζε να απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων, πρότειναν χθες συγκεκριμένες, όπως η παραπάνω, τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο.
Οι τροποποιήσεις που προτείνουν θα συζητηθούν με τους βουλευτές που ήταν χθες παρόντες και δεσμεύτηκαν πως θα τις καταθέσουν τις προσεχείς μέρες στη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό των καταστημάτων, προτείνουν από το Συντονιστικό την ανάρτηση ειδικής σήμανσης που θα πληροφορεί τους πελάτες ότι το κατάστημα είναι καπνιζόντων ή μη. Τα πρώτα αυτοκόλλητα πάντως έχουν ήδη κολληθεί.
Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκτός από τους δεκάδες εκπροσώπους ιδιοκτητών από όλη τη χώρα και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, Γιώργο Καββαθά, μίλησαν οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Αμμανατίδου Λίτσα, Νίκος Τσούκαλης, Γρηγόρης Ψαριανός οι οποίοι, όπως είπαν, θα συμπράξουν στην κατάθεση της τροπολογίας.
Πηγη: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου