Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Άρτος και θεάματα



           Ε, θα τρελαθούμε τελείως. Σήμερα (χθες) έπεσε η αυλαία του Europa League με τον αγώνα της Πόρτο - Μπράγκα στο στάδιο του Δουβλίνου της Ιρλανδίας. Πριν από λίγες μέρες έπεσε και η αυλαία του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ στην Βαρκελώνη που βρήκε στον τελικό τις ομάδες του Παναθηναϊκού και της Χαποέλ Τελ Αβίδ. Ακολούθως έρχεται μια άλλη αυλαία να πέσει αυτή του Champions League στο Λονδίνο με τις ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



           Τί θέλω να πω; Από τις έξι ομάδες που προανέφερα, δηλαδή: (Πόρτο, Μπράγκα, Παναθηναϊκός, Χαποέλ, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ) οι τρεις είναι από χώρες, όπως τις αποκαλούν γουρούνια, από το PIG (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα) και μία από χώρα που μελλοντικά θα ενταχθεί στο προαναφερθέν «χοιροστάσιο» δηλαδή την Ισπανία και μάλιστα ο τελικός του Europa League τελέστηκε στην Ιρλανδία (την άλλη από τις PIG) με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
           Δεν ξέρω τί να πω. Ή οι χώρες αυτές βρίσκουν διέξοδο στην «μαυρίλα» τους στον «αθλητισμό» ή ότι ο ιδιωτικός τομέας τους λειτουργεί θαυμάσια (όλες οι ομάδες είναι ιδιωτικές) ή ακόμα ότι η Ευρώπη έχει «χιούμορ» και παραφράζοντας το Ρωμαϊκό «άρτος και θεάματα» μας προσφέρει αφειδώς τα θεάματα για να ξεχάσουμε τον άρτο και την κακοδιοίκηση.
           Μήπως χρειαζόμαστε όλοι μαζί μια (τουλάχιστον) καλή συνεδρία ψυχοθεραπείας, πριν πάρουμε τα βουνά;

       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 18.5.2011
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου