Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Του Κουτρούλη ο γάμος


           Το είχα πει από την Πέμπτη που μας πέρασε, ότι το Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστεί, από τον μεγάλο θίασο της Βουλής των Ελλήνων, η παράσταση «του Κουτρούλη ο γάμος». Δυστυχώς όχι σε «πρεμιέρα» απλά σε άλλη μια επανάληψη, καθώς συνηθίζεται όλες οι επιτυχημένες ψυχαγωγικές σειρές, να επαναλαμβάνονται πολλές φορές και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.



           Πιστοί στην συνήθεια και στην παράδοση του Ελληνικού γένους και οι Πολιτικοί μας (πάντα πρωτοπόροι και σκαπανείς), δεν μας άφησαν απογοητευμένους. Επιδόθηκαν και πάλι σε μια «ουσιαστική» και «γόνιμη» αντιπαράθεση, με «τεκμηριωμένες» και «πειστικές» απόψεις, με τον «μεστό» λόγο και την «πλούσια» ρητορική δεινότητα που διαθέτουν έχουν κατατάξει τον Λυσία και τον Ισαίο στους αναλφάβητους και βραδύγλωσσους της Ιστορίας.
           Ευτυχώς που φρόντισαν από πριν να έχουν «αδειοδοτηθεί» (;) τα μέλη του ΕΡΣ, με την καλοκαιρινή τους άδεια, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα επιβολής προστίμων, για την άνευ προηγουμένου, καταρράκωση των θεσμών και αυτού του ίδιου «ναού» της Δημοκρατίας, την Βουλή των Ελλήνων Αντιπροσώπων.
           Μπορεί να «κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια», σαν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά τέτοιος «διάφανος» ξεπεσμός του Κοινοβουλίου, αν εξαιρέσουμε τις φανερές «ψηφοφορίες» και τα χρωματιστά ψηφοδέλτια, δεν έχει ξαναγίνει. Πάντα θα μας καταλαμβάνουν εξ απήνης και εκεί που λέει κάποιος ότι τα έχει δει και τα ακούσει όλα, τον διαψεύδουν.
           Η ετοιμότητα και το σθένος στις προσωπικές διενέξεις καθώς και το παραλλαγμένα συγκαλυμμένο «λιμανίσιο» λεξιλόγιο, με φράσεις και έννοιες που δεν τις λέει κάποιος εύκολα στην καθημερινότητά του, θα έκαναν «περιθωριακές» λογομαχίες να κοκκινίζουν.
           Τί μπορεί κάποιος να περιμένει, από ανθρώπους αυτού του μεγέθους; Αλλά και πάλι είναι ή δεν είναι οι «καλοί» της καρδιάς μας; Είναι ή δεν είναι οι αντιπρόσωποι μας που εμείς τους ορίσαμε; Κατά συνέπεια, είναι ή δεν είναι το είδωλό μας και ο πραγματικός μας εαυτός;
           Ας μη βιαστούμε να απαντήσουμε, έχει πολλές σελίδες ακόμα το καλοκαιρινό σενάριο, για να το παρακολουθήσουμε. Μόνο ας φροντίσουμε να έχουμε τα μικρά παιδιά μακριά από τις οθόνες της τηλεόρασης, γιατί τα κανάλια δεν νομίζω πως θ’ αλλάξουν το σήμα στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, αλλά ούτε θα επέμβει το ΕΡΣ (αν ήταν το «Ράδιο Αρβύλα» θα είχαν ήδη επέμβει).
           Το καλοκαίρι, συνηθίζεται να λέγεται, προβλέπεται θερμό, αλλά μάλλον θα πρέπει να λέμε ότι προβλέπεται θερμό και αισχρό...


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 20.6.2011
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου