Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ποδόσφαιροοοο !!!



           Να πούμε και δυο λόγια για το δεύτερο, μετά τα οικονομικά, θέμα των ημερών. Για το ποδόσφαιρο φυσικά που απ’ ότι φαίνεται μόνο ετυμολογική ανάλυση δεν μπορεί να γίνει.
           Γιατί, τί σημαίνει ποδόσφαιρο; Μια σφαίρα που παίζεται με τα πόδια (πόδι + σφαίρα). Αμ δε! Πρέπει να ονομαστεί ... Αφήνω σε άλλους το προνόμιο του ονόματος. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια άλλη σύνθετη λέξη από: Απάτη + κλοπή + πόδι + κοροϊδία + σφυρίχτρα + ... (ό,τι σάπιο και παράνομο).



           Θα δείτε την υπογραφή και ίσως αναρωτηθείτε ή ειρωνευτείτε θέτοντας το ερώτημα «τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι»; Θα σας πω ότι είμαι μεσήλικας και παρακολουθώ ποδόσφαιρο από πολλή μικρή, γιατί ο πατέρας μου ήταν ΦΙΛΑΘΛΟΣ. Ακούγαμε κάθε Κυριακή τους αγώνες στο ραδιόφωνο. Αργότερα βλέπαμε όσους αγώνες μας έδειχνε η ΕΡΤ, στην ΥΕΝΕΔ δεν θυμάμαι. Αγγλικό ποδόσφαιρο σίγουρα κάθε Σάββατο απόγευμα. Ασπρόμαυρη η τηλεόραση και μοιραζόμασταν τ’ άσπρα και μαύρα παντελονάκια για να υπάρχει και μια «κόντρα» μεταξύ μας.
           Έχω πάει και με τον άνδρα μου, επίσης ΦΙΛΑΘΛΟ σε γήπεδα και με χιόνια (ξεμείναμε στη Θεσσαλονίκη γιατί ο δρόμος προς τις Σέρρες είχε κλείσει το βράδυ) και με ήλιο (έγκυος, περιμένοντας δύο ώρες την έναρξη του αγώνα). Τα τελευταία χρόνια δεν χαραμίζουμε τα 40 ευρώ (για την Μπαρτσελόνα δίνουν πιο λίγα!) για δύο εισιτήρια σε αγώνα-παρωδία.
           Αγαπούσα πολύ τον πατέρα μου, γιατί σε όλα τα θέματα δεν μας καθοδηγούσε εκεί που ήθελε, αλλά μας έδωσε γερές βάσεις για να επιλέξουμε, εγώ και τ’ αδέρφια μου, αυτό που μας εκφράζει. Χωρίς φανατισμό, χωρίς παρωπίδες, αλλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ. Δεν μπορούμε να είμαστε εμείς πάντα στην κορυφή και όλοι οι άλλοι από κάτω μας. Δεν μπορούμε εμείς μόνιμα να κερδίζουμε και όλοι οι άλλοι να χάνουν. Δεν πρέπει να πατάμε επί πτωμάτων για να ανεβούμε, πρέπει να αγωνιζόμαστε με βάση τις δικές μας δυνάμεις και μόνο τότε η χαρά θα είναι διπλή και ο ύπνος μας ήσυχος.
           Για να επανέλθω στο θέμα. Όλοι αυτοί που κατηγορούνται, μόνο δημοκράτες δεν είναι. Σκέφθηκαν το πρόσκαιρο ατομικό όφελος, δεν αγωνίσθηκαν τίμια, πάτησαν επί πτωμάτων και είναι στη θέση που είναι. Για τον ύπνο τους δεν γνωρίζω, αλλά μάλλον στην αρχή θα είχαν πρόβλημα, ίσως βοήθησαν και λίγο τον εαυτό τους με χάπια, αλλά μετά πίστεψαν ότι είναι υπεράνω όλων και κοιμόταν ήσυχοι. Αλλά επειδή δεν ήταν δίκαιοι ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν την τύχη τους (ξέρουν αυτοί από στοίχημα) στα δίχτυα της δικαιοσύνης.
           Ελπίζω η δικαιοσύνη να είναι πραγματικά τυφλή μη τυχόν και προσπαθήσουν να της στείλουν κάποιο ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) από τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή τους (laptop), για να κερδίσουν στοιχηματίζοντας στο «ακριβές αποτέλεσμα».
           Αν στο τέλος δικαιωθούν οι προσδοκίες όλων των φιλάθλων και όχι των οπαδών, τότε θα μπορούμε πλέον να βλέπουμε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

         Αμαλία
        27.6.2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου