Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Der Führer της Ευρώπης: Μια συνταγή από παλιά.


           Η Führer της Ευρώπης ασθενεί. Βρυχάται σαν πληγωμένο λιοντάρι που έπεσε μέσα στην υπόγεια «παγίδα θανάτου», μόνο που την παγίδα αυτή την έσκαψε μόνη της. Κόπιασε, μόχθησε, συκοφάντησε και διαίρεσε την «ενωμένη» Ευρώπη, στην προσπάθεια της να επικρατήσει στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση στην υφήλιο. 



           Η Άγκελα Δωροθέα Μέρκελ, μένει πιστή στις αρχές της που είναι κλεμμένες και πιστά αντίγραφα των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων και όλων των κατά καιρούς Μοναρχών. Αντιγράφει τις τακτικές του Καίσαρα ή του Χίτλερ, με διαπλοκές, «θανάτωση» των αντιπάλων (για να αναρριχηθεί σαν γυρολόγος στο DA, CDU) και στη πετυχημένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε».
           Για τρίτη φορά μέσα σε εκατό χρόνια η Γερμανία διχάζει την Ευρώπη και προσπαθεί να καταστρέψει ό,τι ο Δυτικός Πολιτισμός έκτισε, στα μεσοδιαστήματα των πολέμων που η ίδια προκάλεσε. Τώρα πάλι ετοιμάζεται να «κλωτσήσει τον κουβά με το γάλα» που εξήντα χρόνια μάζευε η Ευρώπη, έστω και με το σουρωτήρι.
           Πρόκειται για μια καθαρή αυτοχειρία, εκ μέρους της Μέρκελ, που αποδεικνύεται πολύ κατώτερη των περιστάσεων. Διαφωνεί με όλους (εκτός από τα παπαγαλάκια της Ολλανδία και Φινλανδία), μόνο και μόνο για να διαφωνεί, νομίζοντας ότι έτσι ισχυροποιεί τη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, χωρίς να έχει ένα μελετημένο σχέδιο.
           Η εμμονή της στην συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (τράπεζες) στην εξαγορά μέρους από τα «προβληματικά» ομόλογα και στη φορολόγηση των Τραπεζών, αποδεικνύει την στενότητα μυαλού στη κοντολαίμη κεφαλή της.
           Πρώτον γιατί, αντίθετα από αυτό που πιστεύει, περί ανακατανομής της ευθύνης όχι μόνο στους φορολογούμενους Ευρωπαίους αλλά και στις Τράπεζες που κατέχουν τα ομόλογα, είναι άνθρακας. Οι μεγάλοι Οικονομικοί Οίκοι τα χρήματα που θα «χάσουν», θα τα απορροφήσουν από τις Εθνικές Κυβερνήσεις των χωρών που ανήκουν ή από την κεντρική ευρωπαϊκή Τράπεζα με πολύ χαμηλό επιτόκιο (1,25-1,50% ενώ θα το προσφέρουν με 4-6%), που αυτά τα χρήματα θα τα έχουν ΠΑΛΙ πληρώσει οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, μόνο που τώρα θα πληρώσουν και τα κέρδη των Τραπεζών.
           Όπερ, αν δεν είναι ηλίθια η Μέρκελ (δεν είναι διακριτές οι διαφορές), τότε δουλεύει για λογαριασμό των Τραπεζών και μόνο. Αν αυτή η τακτική της, σαν Führer που νοιώθει, δεν αλλάξει άμεσα, τότε η Ευρώπη οδεύει στην διάλυση, σήμερα ή αύριο, χωρίς να περιμένει την διάλυση χωρών που ακολουθούν την Ελλάδα-Ιρλανδία-Πορτογαλία, όπως η Ισπανία-Ιταλία και η Γαλλία.
           Στην περίπτωση που θα διαλυθεί η «ενωμένη» Ευρώπη, ο μεγάλος χαμένος θα είναι η ίδια η Γερμανία, γιατί το 60% των εξαγωγών της απορροφάται από την υπόλοιπη Ευρώπη. Πολύ φοβάμαι πως αυτή η απευκταία εκδοχή, θα αποτελέσει «ντόμινο» στο παγκόσμιο status quo και όπως κάθε μεγάλη παγκόσμια κρίση, θα κλείσει με άλλον ένα Παγκόσμιο Πόλεμο, που πάλι θα έχει προκαλέσει η Γερμανία.
           Άγκελα Δωροθέα Μέρκελ, σα να λέμε Νέρων Κλαύδιος Καίσαρ Αύγουστος Γερμανικός, που αφού έβαλε φωτιά στη Ρώμη, για ένα μεγαλεπήβολο και πολυέξοδο σχέδιο οικιστικής αναμόρφωσης της Ρώμης, έκατσε στο αίθριο και απολάμβανε τη θέα της πόλης να καίγετε, σαν τη Τροία.
           Τί σύμπτωση όμως; Ο ένας πήρε την επωνυμία Γερμανικός, προίκα του θείου του για τις νίκες που είχε απέναντι σε Γερμανικά φύλα, η άλλη «νεόκοπη» Γερμανίδα του Καπιταλισμού, αφού προέρχεται από την Λαϊκή Γερμανία.
           Όσον αφορά στην Ολλανδία, ας μη ξεχνά η «φίλη» χώρα, ότι και ο Führer Χίτλερ από τις γειτονικές και ομοεθνείς χώρες (Αυστρία, Τσεχοσλοβακία, Πολωνία) άρχισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...
           Θέλω να πιστεύω όμως και όντως το πιστεύω, ότι την τελευταία στιγμή θα πρυτανεύσει η κοινή λογική και οι «ηγέτες» της Ευρώπης θα σταθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα αποτελέσουν άλλο ένα Ιστορικό ανέκδοτο για τους επιζήσαντες του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου.


       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 21.7.2011
          vafvas@yahoo.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου