Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ελλάς το μεγαλείο σου, τελειωμό δεν έχει.


           «Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι. Στο σημερινό μας πρόγραμμά μετά το δελτίο ειδήσεων μπορείτε να παρακολουθήσετε το δελτίο πρόβλεψης για το τί καιρό θα κάνει αύριο. Αμέσως μετά το σημερινό δελτίο ΦΠΑ, με αποκλειστικές προβλέψεις στο ποιος ΦΠΑ θα ισχύει αύριο και τέλος το ποδοσφαιρικό δελτίο προβλέψεων συμμετοχών στην super league».



           Όχι δεν κάνω πλάκα, σοβαρολογώ. Θα πρέπει να ενσωματωθούν στα προγράμματα της τηλεόρασης και τα δελτία πρόβλεψης του ΦΠΑ και το ποδοσφαιρικό δελτίο, για το ποιες ομάδες θα συμμετέχουν την επομένη στην super league.
           Πολύ φοβάμαι αν δεν το κάνουν οι «δικοί μας» τηλεοπτικοί σταθμοί, θα το κάνουν κάποια ξένα προγράμματα ή τα γραφεία στοιχημάτων. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, ίσως πρέπει να κατοχυρώσω την «πατρότητα» της ιδέας, γιατί οσονούπω θα τα δούμε σε κάποιο «σάιτ» και θα είναι κρίμα.
           Έτσι λοιπόν αύριο θα ισχύει ο ΦΠΑ στο 13% ενώ από τον Σεπτέμβριο θα ισχύει το 23%. Σε βραχύ χρονικό διάστημα, το σκέφτεται ο κύριος Υπουργός, θα ξαναπέσει ο ΦΠΑ στο 13% ή στο 8% ή τέλος πάντων θα δούμε!
           Όσον αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και στην super league, θα απαρτίζεται η κατηγορία από 16 ομάδες με Λάρισα και Πανσερραϊκό. Την εβδομάδα που θα έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα, ίσως να παίζουν οι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα με τον Ηρακλή σαν «μπαλαντέρ».
           Αν όμως δεν πάρουν έγκριση οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Γιάννενα, ΟΦΗ και Κέρκυρα, ίσως να παίξουν οι Λάρισα και Πανσερραϊκός. Καλού κακού όμως ας ετοιμάζονται και οι Βύζας Μεγάρων και η Αναγέννηση Επανομής, γιατί ποιος ξέρει...:
           Αν και αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος 2011-2012 και πάλι στον Ολυμπιακό, που είναι ο ποιο «καθαρός» σύλλογος, αφού κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή περνάει η καθαρίστρια από τα γραφεία του και σκουπίζει όλες τις βρωμιές που πέφτουν από τα τηλέφωνα...
           Όπα, το ξέχασα. Ο ΦΠΑ στα super markets θα είναι «μεταβλητός». Αν πάρεις μακαρόνια θα έχει 8%, αν πάρεις πολύμπριζο θα έχει 23%, εκτός και αν το φας εκεί. Έχετε φάει ποτέ μακαρόνια με σάλτσα πολύμπριζου; Βέβαια αν σας κάνει τα «γλυκά» μάτια και η ταμίας τότε μπορείτε να έχετε και κεφαλοτύρι με 13% και ψωμί με 8%.
           Φτάνει, μπερδεύτηκα. Μα τί στο καλό έχουν στον «επάνω όροφο» (στον ακατοίκητο που έλεγε η αξέχαστη Μαλβίνα) όλοι της Κυβέρνησης; Πάντως ό,τι και να έχουν θα είναι στον υψηλό ΦΠΑ σαν είδος σπάνιο και πολυτελείας.
           Αν δεν «έτσουζαν» τόσο τα μέτρα που λαμβάνονται διαρκώς, από τα οικονομικά επιτελεία της Κυβέρνησης (τρομάρα μας), θα μπορούσαν να είναι τα δελτία της τηλεόρασης σαν το ποιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα που έχει περάσει από την Ελληνική τηλεόραση, πάνω ακόμα και από το «Παρά πέντε».
           Όχι δεν «ακροβατώ» με τις λέξεις, άλλοι ακροβατούν στα τεντωμένα νεύρα μας.

       Βασίλης Α. Βαφιάδης
          Σέρρες, 24.8.2011
          vafvas@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου