Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Ακης Τσοχατζόπουλος


Συνελήφθη στην οικία του επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί νωρίτερα ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.




Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. «Στον ανακριτή πάμε. Θα τα πούμε εκεί πέρα», δήλωσε ο πρώην υπουργός ενώ περνούσε το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).
Για την ίδια υπόθεση εκδόθηκαν άλλα τέσσερα εντάλματα σύλληψης, σε βάρος προσώπων που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά.
Για το θέμα των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου. Η έρευνα ξεκίνησε το 2010, με αφορμή δημοσιεύματα για την υπόθεση της αγοράς του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου και αφορούσε στη νομιμότητα της αγοραπωλησίας και το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων με ερευνώμενα αδικήματα τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καθώς και φορολογικές παραβάσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας ο πρώην υπουργός κλήθηκε ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου τον Οκτώβριο του 2011. Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου.
«Η έμπρακτη καταπολέμηση της ατιμωρησίας των ισχυρών σε μια περίοδο σκληρής μνημονιακής μονόπλευρης λιτότητας απαιτεί έμπρακτα αποτελέσματα και όχι απλώς κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας», παρατηρεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που συνδέει τη σύλληψη του πρώην υπουργού με την αναγκαιότητα λήψης κυβερνητικών πρωτοβουλιών όσον αφορά το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Ειδικότερα, τονίζει ότι «η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν οφείλουν έστω και τώρα να παγώσουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων εξοικονομώντας ταυτόχρονα για το δημόσιο ποσό ύψους τουλάχιστον 1δισ. ευρώ».
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει ακόμη ότι «οι αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης που συνδέουν την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων με μίζες ύψους πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους αλλά και η εν εξελίξει έρευνα της ελληνικής Δικαιοσύνης για το ίδιο σκάνδαλο, επιβάλλουν το "πάγωμα" και την επανεξέταση από μηδενική βάση της σχετικής σύμβασης μέχρις ότου εκκαθαριστεί πλήρως δικαστικά η υπόθεση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου