Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Daily Mail: «Η Ελλάδα απαλλάσσεται από τους παράνομους μετανάστες»


Με θέμα στην αρχική σελίδα της ηλεκτρονικής μορφής της, η βρετανική εφημερίδα  Daily Mail κάνει εκτενή αναφορά στην επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» όπου χιλιάδες μετανάστες έχουν προσαχθεί με βασικό σκοπό την απέλαση όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα.
Με τίτλο «Η Ελλάδα απαλλάσσεται από τους παράνομους μετανάστες. Χιλιάδες έχουν εντοπιστεί και είναι έτοιμοι για απέλαση», η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για τους 6.000 αλλοδαπούς που προσήχθησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου και τους 1.600 που αναμένεται να αποχωρήσουν από την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.




Το δημοσίευμα μάλιστα μεταφέρει και τις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι «η χώρα χάνεται» και θα καταρρεύσει εάν δεν δημιουργηθεί ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης.
«Ένα 80% των μεταναστών που έχουν προορισμό την Ευρώπη φτάνουν μέσω της Ελλάδας. Όμως τα καταστροφικά οικονομικά προβλήματα της χώρας και το υψηλό ποσοστό ανεργίας χειροτερεύουν το πρόβλημα. Υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 μετανάστες μπαίνουν στην χώρα κάθε χρόνο, ενώ λέγεται ότι ένα εκατομμύριο ζει μόνιμα στην Ελλάδα, της οποίας ο πληθυσμός αγγίζει τα έντεκα εκατομμύρια», αναφέρει η εφημερίδα. Δε θα μπορούσε φυσικά να λείπει από ένα τέτοιο δημοσίευμα η αναφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής η οποία αποδίδεται από τον Βρετανό συντάκτη στην ολοένα αυξανόμενη έλευση μεταναστών. «Η Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε το 7% στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Είχε την υποστήριξη πολλών νέων Ελλήνων που κατηγορούν τους μετανάστες για την ανεργία», γράφει το κείμενο. Αμέσως μετά δε, γίνεται λόγος για την Βούλα Παπαχρήστου η οποία περιγράφεται ως «η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν και υποστηρίκτρια της Χρυσής Αυγής που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ανήρτησε ρατσιστικό tweet σχετικά με τους μετανάστες».
Το δημοσίευμα ολοκληρώνεται με τις δηλώσεις του υπευθύνου νομικής προστασίας της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας του Ο. Η. Ε για τους Πρόσφυγες, Πέτρου Μάστακα ο οποίος υποστηρίζει ότι «είναι πολύ δύσκολο για τους αιτούντες άσυλο να ζητήσουν προστασία και μας ανησυχεί το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν προστασία, αλλά δεν μπόρεσαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, επειδή η πρόσβαση στις αρμόδιες αρχές ήταν πρακτικά αδύνατη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου