Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Με οδοφράγματα απαντούν οι κάτοικοι της Ιερισσού

Κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση διαμαρτυρόμενοι για τη βίαιη σύλληψη δύο συμπολιτών τους από την Αστυνομία για την υπόθεση εμπρησμού του εργοταξίου μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

 Oδοφράγματα στις εισόδους του χωριού τους έχουν στήσει οι κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής αποκλείοντας έτσι οδικά την πρόσβαση οχημάτων στην περιοχή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χθεσινή επεισοδιακή σύλληψη των δύο συντοπιτών τους.



Κάτοικοι της Ιερισσού μαζί με τις επιτροπές αγώνα από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική προγραμματίζουν επίσης σειρά κινητοποιήσεων αλληλεγγύης προς τους δύο συλληφθέντες , οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
Συγκεκριμένα σήμερα και αύριο το απόγευμα θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ, για αύριο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης όπου κρατούνται από χθες οι δύο συλληφθέντες.
Επιπλέον, το Σάββατο θα διαδηλώσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι, θα συγκεντρωθούν πάλι έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης.

  naftemporiki.gr
   Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου