Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

5.200.000€ στον Ελαιώνα Σερρών για να μετατραπεί σε… πρότυπη πράσινη κοινότητα

http://www.infoserres.gr/serres/images/stories/dhmoo/aggel_elaionas.jpg

Την έγκριση 5.200.000€ στο δήμο Σερρών από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον αντιδήμαρχο προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτη Γρηγοριάδη, τη Δευτέρα (13/5).



 Ο δήμαρχος κατά την διάρκεια της συνέντευξη δήλωσε: «Εξασφαλίσαμε 5.200.000€ στο Δήμο Σερρών από το πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», με στόχο τη συγκράτηση και αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην τοπική κοινότητα Ελαιώνα, η οποία θα μετατραπεί σε πρότυπη πράσινη κοινότητα με σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια του προαναφερθέντος προγράμματος υποβλήθηκαν 41(σαράνταμία) προτάσεις από όλη την Ελλάδα και αξιολογήθηκαν θετικά 7(επτά) προτάσεις, μεταξύ των οποίων και η πρόταση του δήμου Σερρών για την τοπική κοινότητα Ελαιώνα. Η πρόταση κατατέθηκε από το Δήμο Σερρών το Σεπτέμβριο του 2012 με τίτλο «Πρότυπη Πράσινη Αγροκτηνοτροφική κοινότητα Ελαιώνα Δήμου Σερρών» στο πρόγραμμα του ΕΠΠΕΡΑΑ και εγκρίθηκε στις 2 Μαΐου 2013. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο των 1000 κατοίκων.
Ο δήμαρχος επίσης επεσήμανε, ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η υλοποίηση ενός νέου πρότυπου πράσινης Ανάπτυξης που δημιουργεί δυνατότητες μεγάλης προστιθέμενης αξίας και προοπτικές στην τοπική οικονομία (γεωργία, κτηνοτροφία κ.λ.π.), με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την εξοικείωση των πολιτών και εργαζομένων με πρακτικές πράσινης Ανάπτυξης και τη συγκράτηση και αύξηση του παραγωγικού πληθυσμού.
 
 infoserres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου