Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας


«Δε μιλάμε για αριθμούς. Στέλνουμε ένα μήνυμα σε όλους ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τέτοιες συμπεριφορές», ξεκαθάρισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στους επίορκους του Δημοσίου.



 Όσον αφορά στην επίσκεψη της Τρόικας, ο υπουργός είπε: «Εύχομαι να είναι μία τυπική επίσκεψη ρουτίνας που θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της» και πρόσθεσε ότι 12.500 υπάλληλοι θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
«Δε θεωρώ ότι η κινητικότητα είναι ένα εργαλείο που πρέπει να μας ενοχλεί επειδή μας επιβλήθηκε. Το Δημόσιο πρέπει να χρησιμοποιεί το προσωπικό της με τον καλύτερο τρόπο. Κάποιος καθόταν σε μια καρέκλα και έπαιρνε σύνταξη από μια καρέκλα. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε στη συνέχεια. Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας: «Eίναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δε θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα» προσθέτοντας: «Όσο πιο συνεπείς είμαστε, τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα». Ανέφερε ακόμη ότι «το ελληνικό κράτος χρειάζεται ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας, εθελοντικής κατά προτίμηση». Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αποσύνδεσης της κινητικότητας και των απολύσεων, διευκρίνισε ότι ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι απολύσεις θα προέλθουν επίσης από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου