Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν υπάρχει! Ζήτησε να μιλήσει 11,5 ΩΡΕΣ!

Η επιμονή της στις εξαντλητικές τοποθετήσεις, η συνεχής υπέρβαση του χρόνου κάθε φορά που λαμβάνει το χρόνο στη Βουλή, έχει σταθεί κατά καιρούς αφορμή για ομηρικούς καβγάδες με τους Προέδρους Επιτροπών αλλά και Αντιπροέδρους της Βουλής και πάντως έχουν κάνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θέμα σε πολλές συζητήσεις σε ΜΜΕ και όχι μόνο…




Αυτή τη φορά όμως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε όλα τα κοντέρ». Ούτε λίγο – ούτε πολύ αιτήθηκε να λάβει το λόγο για… 11,5 ώρες.

Όπως εξήγησε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Κυριάκο Βιρβιδάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον νέο κώδικα δικηγόρων, ο χρόνος θα έπρεπε να έχει ως εξής… Μπορεί ο βουλευτής να δικαιούται 4 λεπτά να τοποθετηθεί αλλά αφού το νομοσχέδιο έχει 166 άρθρα θα έπρεπε, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντοπούλου, να διατεθεί για κάθε άρθρο ένα τετράλεπτο, δηλαδή συνολικά δήλωσε πως χρειαζόταν για να μιλήσει επί των άρθρων 664 λεπτά.

Περιττό να σας πούμε πως το αίτημα της απορρίφθηκε και πως αλλιώς… Φανταστείτε τι θα γινόταν αν δινόταν τόσος χρόνος σε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή…!

Η σολομώντειος λύση; Δόθηκαν τελικά 12 λεπτά στο κάθε βουλευτή με μια μικρή ανοχή χρόνου από το προεδρείο.

Η επιμονή της κ. Κωνσταντοπούλου να κάνει εξαντλητικές τοποθετήσεις νωρίτερα, κατά την ακρόαση φορέων στην Επιτροπή, είχε προκαλέσει επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη. «Επιτέλους τελειώστε τις ερωτήσεις έχουν περάσει 35 λεπτά που ρωτάτε» αναφώνησε εκνευρισμένη η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Αν θέλατε να προηγηθείτε να το λέγατε… Προφανώς θέλετε να μιλήσετε γιατί έχετε κανονίσει να φύγετε» αντέδρασε η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την οργή της συναδέλφου της. «Ούτε να προηγηθώ θέλω ούτε να φύγω .αλλά δεν μπορείτε να ρωτάτε εσείς επί 35 λεπτά σαν να μην υπάρχει κανείς άλλος εδώ μέσα και εμείς να σας ακούμε με ευλάβεια. Όλα έχουν και όρια» είπε με νόημα η κ. Κανέλλη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου