Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επίδομα θέρμανσης



       Γίνονται συνέχεια ανακοινώσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2013-2014.
       Κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης που σέβεται τον εαυτό του και θεωρεί ότι επιτελεί λειτούργημα, αναλύει κατά το δοκούν το θέμα με πορτοπαράθυρα και κορώνες γραπτές ή προφορικές.




       Εκείνο που με φοβίζει για μια ακόμη φορά είναι η επιδοματική πολιτική. Μάλιστα το χειρότερο είναι η προκαταβολή επιδόματος. Όπως ακούσαμε θα δώσουν το επίδομα θέρμανσης προκαταβολικά ώστε οι μη έχοντες (;) να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης
για τον επερχόμενο χειμώνα.
       Ποιος και πώς θα εγγυηθεί σε όλους εμάς, που εξαιτίας ειλικρινούς φορολογικής δήλωσης με λίγα ευρώ παραπάνω από το όριο, ότι οι προκαταβολές θα καλύψουν πράγματι την ανάγκη θέρμανσης; Ερώτημα που τίθεται «λόγω προτέρου ανέντιμου βίου» βλέπε αγρότες. Γιατί; Γιατί απλούστατα με μια χούφτα σιτάρι σε πέντε στρέμματα έπαιρναν τις επιδοτήσεις οι οποίες δεν αναλώνονταν στην κάλυψη των δαπανών βελτίωσης της παραγωγής κλπ αλλά έγιναν γλέντια γάμων, οικοδομικές εργασίες και τζιπ. Το ποσοστό των τίμιων αγγίζει τα όρια του στατιστικού λάθους.
       Σιγά μη βιάζεστε να με στήσετε στον τοίχο. Τα χρήματα του επιδόματος θέρμανσης δεν είναι ικανά για τις πιο πάνω χλιδές. Μπορούν όμως να γίνουν μικροτραπεζώματα ή ρούχα και οι πρατηριούχοι να βγαίνουν πάλι και να μας λένε πόσο έχει πέσει η κατανάλωση και κακώς τους έχουν υποχρεώσει σε τοποθέτηση μετρητών κλπ. κλπ.
       Όχι στη χορήγηση όλης της προκαταβολής.
       Μηνιαία ναι. Με αρχική αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση ώστε να προκύπτει το κατά κεφαλήν εισόδημα της οικογένειας, κινητή και ακίνητη περιουσία). Για να δικαιούνται όμως το επίδομα του επόμενου μήνα νέα αίτηση χωρίς δικαιολογητικά αλλά με απόδειξη αγοράς ανάλογης με την κύρια κατοικία ποσότητας πετρελαίου και ούτω καθεξής.
       Άλλες προτάσεις;


         Αμαλία
Σέρρες 12-9-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου