Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

JP Morgan: Η Ελλάδα θα αιτηθεί πίστωση από ESM

Για το χρηματοδοτικό κενό πέρα από το 2014 η JP Morgan υποστηρίζει ότι, αν αυτό είναι εφικτό, η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για «προληπτική» γραμμή χρηματοδότησης από τον ESM. 

Τέσσερα είναι τα θέματα που θα μπουν στο τραπέζι για την Ελλάδα το φθινόπωρο, τονίζει η JP Morgan σε ανάλυσή της. Το δημοσιονομικό κενό 2015-2016, το δημοσιονομικό κενό 2014, το χρηματοδοτικό κενό μετά το 2014 και η ανάγκη να «ανακούφιση» χρέους.



Ο οίκος εκτιμά ότι, με βάση τα στοιχεία 8μήνου, η κυβέρνηση είναι εντός στόχων για το φετινό προϋπολογισμό, ωστόσο προβλέπει ότι αυτός του 2014 θα πρέπει να περάσει από τη βάσανο των ελέγχων της τρόικας.
Πέρα από τον επόμενο χρόνο απαιτούνται μέτρα που θα οδηγήσουν σε πρωτογενές πλεόνασμα 3% και 4,5% του ΑΕΠ για το 2015 και το 2016, αντίστοιχα. Η Κομισιόν υπολογίζει ότι τα μέτρα που πρέπει να διευκρινιστούν φτάνουν το 1,75% του ΑΕΠ και το 2% του ΑΕΠ, ωστόσο αυτό θα επανεξεταστεί στην παρούσα αξιολόγηση.

Για το χρηματοδοτικό κενό πέρα από το 2014 η έκθεση της JP Morgan εκτιμά ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το περίσσευμα από το πακέτο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Παράλληλα, σημειώνει, αν αυτό είναι εφικτό, η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για «προληπτική» γραμμή χρηματοδότησης από τον ESM.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου