Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Απάτη-μαμούθ στον Οίκο Ναύτου

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που χρηματοδοτούνται από τον ΕΟΠΥΥ ξεκινούν με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων, μετά την αποκάλυψη της απάτης-μαμούθ στον Οίκο Ναύτου.




Ολο το σύστημα οικονομικής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων μπαίνει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ανάλογες περιπτώσεις.
Το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες το πρωί, όταν υπάλληλοι του Οίκου Ναύτου συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω παρουσία εισαγγελέα στη Λεωφόρο Θηβών, τη στιγμή που παραλάμβαναν από ιδιοκτήτη ιδιωτικής κλινικής 205.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο για την πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Την καταγγελία στις Αρχές έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του Ταμείου.
Στη συνέχεια, και σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του Ταμείου, η οποία πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά αυτό το ποσό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά. Οπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του Οίκου Ναύτου και δύο υπάλληλοι του Ταμείου, εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και άλλο ένα άτομο.
Καταγραφή με κάμερα
Τη σοβαρότητα της υπόθεσης καταδεικνύει το γεγονός πως για πρώτη φορά καταγράφηκε με κάμερα το επίμαχο ραντεβού και η επ' αυτοφώρω σύλληψη, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή της Δικαιοσύνης καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων, που διήρκεσαν τουλάχιστον δέκα ημέρες.
Η κάμερα φέρεται να έχει καταγράψει τη συναλλαγή των κατηγορουμένων με τον καταγγέλλοντα κλινικάρχη, ενώ τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα.

 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου