Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

«Καθαρό» το πιστόλι της επίθεσης

Στην ανεύρεση της μοτοσικλέτας την οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Παρασκευής, στο Νέο Ηράκλειο, και στο βίντεο κάμερας κλειστού κυκλώματος έχουν εστιάσει πλέον την προσοχή τους οι υπεύθυνοι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την αποκάλυψη των στοιχείων τους και την ομάδα στην οποία ενδεχομένως ανήκουν.




Το όπλο, τύπου Zastava των εννέα χιλιοστών, από το οποίο ρίχτηκαν οι πυροβολισμοί, όπως διαπιστώθηκε σήμερα τα ξημερώματα από τη βαλλιστική εξέταση των 12 καλύκων που βρέθηκαν στο χώρο που σημειώθηκαν οι εν ψυχρώ δολοφονίες, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη έκνομη ενέργεια.

Η κάμερα του κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει σκηνές από τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίες εξετάζονται με προσοχή, με την ελπίδα να βρεθεί κάποια άκρη που θα οδηγήσει στους δράστες.

Το γεγονός όμως ότι οι επιβαίνοντες (όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες) φορούσαν κράνη μοτοσικλετιστών και την ώρα που εκδηλώθηκε η δολοφονική επίθεση ήταν νύχτα, καθιστά πιο δύσκολο το έργο της συλλογής στοιχείων.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως από την ΕΛ.ΑΣ, κάνουν λόγο για καλά ενημερωμένα άτομα (τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ήταν ανοικτά κάθε Παρασκευή για πολιτικές εκδηλώσεις) με χαρακτηριστικά ψυχρών, επαγγελματιών «εκτελεστών».

Σήμερα έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε δίκυκλη μοτοσικλέτα περίπου δύο χιλιόμετρα από το σημείο της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης και εξετάζεται από την αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες.
Προηγουμένως είχε γίνει γνωστό ότι η αντιτρομοκρατική προσπαθούσε να ξεδιαλύνει το μυστήριο της Honda Βαραντέρο που σύμφωνα με διερχόμενους οδηγούς χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση και της οποίας τα δύο τελευταία ψηφία της πινακίδας σχημάτιζαν τον αριθμό 66.

Μοτοσικλέτα με αυτά τα ψηφία έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά δεν έχει δηλωθεί κλοπή. Επίσης, έως το μεσημέρι σήμερα, Σάββατο, αγνοείτο και ο νεαρός ιδιοκτήτης της, ο οποίος κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι κωφάλαλος.

Όσον αφορά στην κλεμμένη μοτοσικλέτα που είχε βρεθεί το βράδυ της Παρασκευή στην οδό Αυξεντίου, και σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σχέση με τη δολοφονική επίθεση.

Oι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν πλέον σε ποια ομάδα ανήκουν οι δράστες από τον τρόπο που έδρασαν.

Από τις συγκρίσεις των τρομοκρατικών ενεργειών που έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν προσεγγίζουν το σενάριο να πρόκειται για κάποια νέα τρομοκρατική ομάδα, χωρίς, όμως, να αποκλείουν επανεμφάνιση κάποιας παλιότερης, ανασυγκρότηση κάποιας άλλης ή ακόμη και το ενδεχόμενο πίσω από την εκτέλεση να βρίσκεται καταζητούμενος τρομοκράτης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου