Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Φαμπιούς προς Βενιζέλο: Έχετε κάνει πάρα πολλά, δεν πρέπει να σας ζητούν το ακατόρθωτο

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνομιλίες και με το Γάλλο υπ. Οικονομικών
Υπάρχει σεβασμός για τις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών στον κ. Βενιζέλο στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι



«Έχετε κάνει πάρα πολλά, υπάρχει σεβασμός για τις θυσίες του ελληνικού λαού, δεν πρέπει να σας ζητούν το ακατόρθωτο», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στον Ευάγγελο Βενιζέλο με τον οποίο συναντήθηκε στο Παρίσι.

Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησε με τον κ. Φαμπιούς την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Κατά πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την βοήθεια της γαλλικής πλευράς για την προστατευμένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το συντομότερο δυνατό.

Ο υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε πρόσκληση στο Γάλλο ομόλογό του να μεταβεί στην Αθήνα και ο κ. Φαμπιούς, αποδεχόμενος την πρόσκληση, είπε ότι θα επισκεφθεί την Ελλάδα επικεφαλής αποστολής επιχειρηματιών.

Το επόμενο διάστημα, η γαλλική πλευρά θα συντάξει ένα σημείωμα στο οποίο θα προτείνονται τομείς οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Στη συζήτηση του κ. Φαμπιούς με τον κ. Βενιζέλο τέθηκαν το ζήτημα της Συρίας (για την εξέλιξη του οποίου ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας εξέφρασε την απαισιοδοξία), η κρίση στην Τουρκία με το ερώτημα πώς θα επηρεαστούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το θέμα του Ιράν αλλά και οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της οποίας ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε στο Γάλλο ομόλογό του.

Ο κ. Φαμπιούς δεσμεύθηκε να προσφέρει στην ελληνική διπλωματία πολιτική και τεχνική στήριξη για τις ανάγκες της ελληνικής προεδρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Βενιζέλου στη συζήτηση ετέθησαν επίσης το θέμα της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης και έγινε εκτενής συζήτηση για το Σκοπιανό.

Τι είπαν Βενιζέλος - Μοσκοβισί
Στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, στο Παρίσι, συζητήθηκε αναλυτικά το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία και η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι.

Την Τρίτη έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί στη γαλλική Γερουσία, όπου πρόκειται να εκθέσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. στους γερουσιαστές που συμμετέχουν στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας του σώματος.

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου