Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Σερρών

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου
Την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014 και  ωρα 11:00  θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών. Και θα πραγματοποιηθεί η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κυρία Ζωή Ψαρρά, φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Σερρών.



Στις 11:30πμ μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμ. Παπά στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα πραγματοποιηθεί Κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους συλλόγους
Στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή -Μεραρχίας από την πλατεία Κρονίου έως την πλατεία των δικαστηρίων. Η συγκέντρωση όσων θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα γίνει μπροστά στην Τράπεζα Ελλάδος ενώ η εξέδρα των επισήμων θα στηθεί μπροστά από το διοικητήριο. Θα παρελάσουν τμήματα Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Ελληνίδων Οδηγών και τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.
Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες θα εκπροσωπήσει ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου
Ο Δήμαρχος Σερρών στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου τονίζει:
Σερραίες και Σερραίοι,
Το μήνυμα για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 ταυτίζεται με την σπουδαία προσπάθεια του Ελληνισμού να επιβιώσει.
Σκέπτομαι ότι οι πρόγονοι του ’21 αγωνίστηκαν για την ελευθερία από την οθωμανική αυτοκρατορία που καταδυνάστευε τους λαούς και κατέπνιγε κάθε κίνημα ελευθερίας.
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται, καθώς οι Έλληνες βιώνουμε την οικονομική-πολιτική καταδυνάστευση εκ μέρους των ισχυρών και εξαναγκαζόμαστε να υπηρετήσουμε ένα σύστημα που θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και την εθνική κυριαρχία μας…
Όλα δείχνουν ότι δεν άλλαξαν πολλά κι ότι οι μάχες για την επικράτηση του Ελληνισμού δεν έχουν λήξει.
Σερραίες και Σερραίοι,
Η συμμετοχή μας στον εορτασμό θα αποτελέσει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν θα «τελειώσει», ότι οι Έλληνες είναι άξιοι κληρονόμοι της πιο σπουδαίας πατρίδας και ιστορίας.
Στους σκληρούς καιρούς που ζούμε, το μήνυμα της εθνέγερσης του 1821 μοιάζει επίκαιρο, καθώς οι Έλληνες καλούμαστε να αντισταθούμε στους άρπαγες, να αντέξουμε και να διαφυλάξουμε τη πατρίδα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας με θυσίες και αίμα.

Πέτρος Αγγελίδης
Δήμαρχος Σερρών
 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου