Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑ


Φαίνεται πως το περσινό πάθημα, µε την αποτυχία από την Περιφέρεια, στην καταπολέµηση κουνουπιών δεν έγινε µάθηµα. Φέτος απροκάλυπτα το έργο ξεκινάει σε προεκλογική περίοδο, µε ανάθεση του σε εργολάβο, ενώ η ΑΝΕΣΕΡ θα έχει επικουρικό λόγο. 




Πέρσι µετά από παλινωδίες και προσχηματικές καθυστερήσεις έπραξαν το ίδιο ,αναθέτοντας την επιχείρηση τελικά σε ιδιώτη , µε αποτέλεσμα να «µας φάνε τα κουνούπια» .

Τα παραπάνω προέκυψαν από Σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Διοικητήριο Σερρών.

Στην απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να λειτουργήσει συγκεντρωτικά, αντέδρασε ο κ.Πασχάλης Τόσιος, δηµοτικός Σύµβουλος Ηράκλειας,που εκπροσώπησε στη σύσκεψη το Δήµο του. O κ.Τόσιος µιλώντας “έξω από τα δόντια” κατήγγειλε τις πρακτικές της ηγεσίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Παρότι άλλαξε η ηγεσία της Περιφέρειας βλέπω πως οι πρακτικές παραµένουν οι ίδιες. Το Κέντρο καταπολέµησης κουνουπιών δεν το ήθελε η ηγεσία Ψωµιάδη και φτάσαµε εδώ που φτάσαµε.

Τα χρήµατα του Έλληνα φορολογούµενου τα οποία προορίζονταν για το έργο πρέπει και οφείλουµε να τα προστατεύσουµε\\\\\\\".
Ο δημοτικός Σύμβουλος Ηράκλειας εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση και στην συνέχεια να ληφθούν οι αποφάσεις « Φέτος ούτε καν ενημερωθήκαμε», δήλωσε εκφράζοντας την ανησυχία του για το αποτέλεσμα.Ο κ.Τόσιος μίλησε για την απόφαση Ψωμιάδη να προχωρήσει σε διαφορετικό μοντέλο ,»κλείνοντας ουσιαστικά το κέντρο καταπολεμήσης που υπήρχε στον Προβατά και είχε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να ανταπεξέλθει

Μεγάλο λάθος το κλεισιμο του Κέντρου

O κ.Τόσιος κατήγγειλε τις πρακτικές της ηγεσίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Παρότι άλλαξε η ηγεσία της , βλέπω πως οι πρακτικές παραμένουν οι ίδιες. Τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου τα οποία προορίζονταν για το έργο πρέπει και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε. Δεν έγινε αξιολόγηση και δεν ζητήθηκαν από τους αρμόδιους της περιφέρειας τα στοιχεία. Ως ΑΝΕΣΕΡ βαδίσαμε πάνω στο σχέδιο που εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους πρώην υπαλλήλους του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών (το οποίο κακώς έκλεισε) και υλοποιήθηκε όπως έπρεπε».

            Α.Μ.
serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου