Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αντίθετοι στη δημιουργία κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή Θεολογίας του ΑΠΘ οι ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Την αντίθεση τους στη δημιουργία κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στη Σχολή Θεολογίας του ΑΠΘ εκφράζουν σε ψήφισμα τους οι ιερείς της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.


 Το ψήφισμα συντάχθηκε κατά την τακτική μηνιαία ιερατική σύνταξη των ιερέων της Μητρόπολης υπό την προεδρία του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου.

Καλούν τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, τους φοιτητές τους εργαζόμενους τα φιλομακεδονικά σωματεία και τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες της πόλης να συνεργαστούν για να “αποτραπεί αυτή η επικίνδυνη είσοδος του Ισλάμ στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία αντιδικία ή εχθρότητα με τη θρησκεία του Ισλάμ, "αλλά όχι και να εισάγουν κάποιοι στα δώματα της Χριστιανικής Ορθοδοξίας το περιεχόμενο της θρησκείας του Ισλάμ".

 newsit.gr

1 σχόλιο:

  1. Κατ΄ αρχάς είναι Σχολή Θεολογίας και δεν είναι σχολή Σχολή Χριστιανικής Πίστης. Η λέξη «Θεολογία» είναι όλων των λαών και θρησκειών που αναγνωρίζουν μια ή πολλές Ανώτερες Δυνάμεις (Θεός, Αλλάχ, ή ότι άλλο).
    Με ποια «τσίπα» θα βγουν μετά όλοι αυτοί οι «άγιοι», να ζητήσουν, ότι τέλος πάντων ζητούν για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης;
    Αυτό το να εξισώνουν την «Θεολογία» ή τα «Θρησκευτικά» αποκλειστικά και μόνο με την Χριστιανική διδαχή, με κάνει έξαλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή