Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Τουρνουά "Υψώστε τη φωνή σας,να μην ανέβει το επίπεδο της θάλασσας".

Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων λειτουργίας του θέλει να ευαισθητοποιήσει τους αθλητές του και μέσα από αυτούς όλη την τοπική κοινωνία μας. Για το λόγο αυτό, η σερραϊκή ομάδα διοργανώνει την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (N.R.G) Πάρκο Ομόνοιας.




Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/5 στα γραφεία της Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, οι " Κόκκινοι", ενημέρωσαν το σερραϊκό κοινό για το γεγονός ότι η κατάσταση του περιβάλλοντος έχει σημαντικές επιπτώσεις για τον αθλητισμό. Οι αθλητές και οι αθλήτριες επηρεάζονται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες όπως η ποιότητα του αέρα και των υδάτων και η έκθεση τους σε επιβλαβείς ουσίες. Η Κλιματική αλλαγή που προκαλεί την απώλεια των φυσικών πόρων δημιουργεί στους συμμετέχουν αθλητές δυσκολίες στους στόχους τους.


Το 1o Διεθνές Τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για την προστασία του Περιβάλλοντος 2014 είναι ενταγμένο στις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος. Το θέμα της καμπάνιας για την Ημέρα Περιβάλλοντος 2014 είναι θα έχει την ονομασία "Υψώστε τη φωνή σας,να μην ανέβει το επίπεδο της θάλασσας", και θα γίνει με τη συμμετοχή 60 ομάδων και περίπου 600 μικρών αθλητών.

Να υπενθυμίσουμε, ότι στο Τουρνουά, το παρών θα δώσει ο Σερραίος ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας στο Euro 2004, στην Πορτογαλία.


Σ αυτή την πρωτοβουλία ο Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ έχει δίπλα του, τους φορείς του τόπου μας ,το Δασαρχείο Σερρών με την διάθεση ενός φυτού για κάθε αθλητή, την Α/Θμια Εκπαίδευση Σερρών, τον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης, τον Φορέα Διαχείρισης Λαϊλιά, ,και τους κοινωνικούς φορείς, με τον Π.Κ. Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Σερρών, τον ποδηλατικό σύλλογο Σερρών ΑΠΣ "Μαχητής" και τον Περιφερειακό Σύνδεσμο φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ ) o οποίoς με την ομάδα περιβαλλοντικής ενημέρωσης θα ευαισθητοποιήσει τους μικρούς αθλητές και θα γνωρίσει στους φιλάθλους και τον πολίτη την έννοια της ανακύκλωσης αλλά κυρίως την έννοια και την σημαντικότητα της πράσινης πόλης.


serresparatiritis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου