Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Νέες αλλαγές για τις λαϊκές αγορές μετά τις αντιρρήσεις ΠΑΣΟΚ

Με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές




Βελτιωτικές αλλαγές, με φόντο τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε χθες στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, η κυβέρνηση προκειμένου να ξεπεράστει το διαφαινόμενο αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών θα προσδιοριστεί το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, καταθέτοντας στην Ολομέλεια της Βουλής τις νέες τελικές βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Σύμφωνα με την νέα αναδιατύπωση του κυρίου Χατζηδάκη στο επίμαχο άρθρο 5 για τις κληρώσεις, το σύστημα διακριτότητας παραγωγών και εμπόρων, θα προσδιοριστεί με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης εντός τριών μηνών.

Όπως διευκρίνισε, μετά από διαβούλευση με τους φορείς και τα κόμματα και αφού γίνει επεξεργασία στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, θα καθοριστούν τα κριτήρια για τον διαχωρισμό θέσεων ενώ κλήρωση θα διενεργείται για τις νέες θέσεις.


«Διατηρείται το σύστημα διακριτότητας. Σε ένα τμήμα θα είναι οι έμποροι σε άλλο οι παραγωγοί. Εκεί ως προς τα κριτήρια κατανομής θέσεων θα ισχύσουν κοινωνικοί παράμετροι αλλά και η παλαιότητα της άδειας», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης. Επίσης σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Χατζηδάκης, με τις νέες τροποποιητικές αλλαγές λαμβάνονται πρόνοιες και διασφαλίζονται τα δικαιώματα του προσωπικού που θα μεταφερθεί από τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών στις διευθύνσεις των περιφερειών.

    voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου