Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για να... στηρίξει Γιούνκερ

Μια εβδομάδα και κάτι μετά τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις διερευνητικές εντολές για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη διαδικασία ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αριστεράς και υποψήφιός της για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσει τους συνυποψηφίους του Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ραντεβού με τον νικητή των ευρωεκλογών και επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως πρόεδρος της Κομισιόν πρέπει να γίνει ο επικεφαλής του κόμματος που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές και τη στήριξή του αυτή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα επαναλάβει και στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει για την προεδρία της Κομισιόν πρόσωπο που δεν έλαβε μέρος τις ευρωεκλογές, καθώς έτσι να φανεί πως δεν λαμβάνεται υπόψη η ψήφος των Ευρωπαίων πολιτών.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου