Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η χαρά του παιδιού

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ενα ολοκαίνουργιο φεστιβάλ εγκαινιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης και η «Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» σήμερα και αύριο, από τις 11.00 έως τις 21.00.



Αφιερωμένο στις τέχνες και το παιδί, το νέο εκθεσιακό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Σε αυτό θα συμμετάσχουν περισσότερες από 45 ομάδες της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας το έργο τους.
Στόχοι του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της καινοτομίας και της δημιουργικής επιχειρηματικότητας που σχετίζεται με τα παιδιά και τις τέχνες, η δικτύωση των επαγγελματιών και η παρουσίαση του έργου τους στο κοινό της πόλης, η προώθηση νέων συνεργασιών και η ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν περισσότερους από 45 φορείς της πόλης και θα απολαύσουν παραμύθια, παιχνίδια, δρώμενα, παραστάσεις και πρωτότυπες ιδέες για τη δημιουργική έκφραση των παιδιών. To φεστιβάλ απευθύνεται ακόμη σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, καθώς και σε υπεύθυνους φορέων και διοργανωτές εκδηλώσεων που αναζητούν νέες ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Προτάσεις
Πολλές οι ενδιαφέρουσες επιλογές για μικρούς και μεγάλους. Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε την «Gamecraft» με το ζωντανό παιχνίδι ρόλων «Οι ταξιδιώτες των ονείρων» και το εργαστήριο του «Κρουστόφωνου», με τίτλο «Μουσικό Παραμύθι με κρουστά», σήμερα στις 11.00, το «Robotixlab» του Αντώνιου Κάνουρα, το οποίο αποτελεί ένα εισαγωγικό εργαστήριο robotixlab με θέμα «Ρομπότ, μαλλιαρά πρόβατα του σήμερα ή ψηφιακά όνειρα του αύριο;» και απευθύνεται σε παιδιά δ΄, ε΄ και στ΄ δημοτικού, στις 13.00, και το εικαστικό δημιουργικό εργαστήριο «πίνακες με ιστορία… παιχνίδι με φαντασία» του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, στις 17.00.

agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου