Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κατά... ομάδες οι ξένοι επενδυτές στην Αθήνα

To βασικό συμπέρασμα το οποίο προέκυψε από την επίσκεψη 10 μεγάλων ξένων επενδυτικών οίκων στην Αθήνα όλη την περασμένη εβδομάδα




  Μπορεί ο φόβος του πολιτικού ρίσκου να ρίχνει όλο και πιο βαριά τη σκιά του πάνω από την κυβέρνηση, ωστόσο οι ξένοι επενδυτές - και κυρίως όσοι είναι τοποθετημένοι ήδη στη χώρα μας - εξακολουθούν να εμπιστεύονται τις ελληνικές προοπτικές. Ενδεχομένως, επειδή δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα το οποίο προέκυψε από την επίσκεψη 10 μεγάλων ξένων επενδυτικών οίκων στην Αθήνα όλη την περασμένη εβδομάδα. Την αποστολή διοργάνωσε η Morgan Stanley, η οποία επίσης είναι εξαιρετικά επενδεδυμένη στην Ελλάδα - κυρίως στο Χρηματιστήριο και όχι μόνο - αυτόν τον καιρό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το Σάββατο το πρωί, που πήραν το δρόμο της επιστροφής, συναντήθηκαν με κορυφαίους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής, και πήραν κλίμα για το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Όπως προαναφέρθηκε, έφυγαν δείχνοντας θετικοί, αλλά - σημειώνεται και πάλι ότι - μετράει και το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι ήδη επενδεδυμένοι στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μεσοδιάστημα στην Ελλάδα βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες και μεγαλοστελέχη μεγάλης αμερικανικής τράπεζας, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκαν και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Άγνωστος, προς το παρόν, ο σκοπός της επίσκεψης του στην ελληνική πρωτεύουσα. Το γεγονός, πάντως, από μόνο του ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου