Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

4,5 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΥΑΣ

Κ.Χασαπίδης: οι κύριοι στόχοι είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η εισπραξιμότητα και η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΣ
  


Τη φιλοσοφία της Διοίκησης της Επιχείρησης και τις προτεραιότητες της παρουσίασε ο νέος Πρόεδρος με την ανάληψη των καθηκόντων του, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 14 Οκτωβρίου.
Ο Kωνσταντίνος Χασαπίδης χαρακτήρισε την επιχείρηση «εταιρεία λαϊκής βάσης» με μικρομετόχους όλους τους καταναλωτές της. Εξήρε το έργο του προκατόχου του Θεόδωρου Αραμπατζή, λέγοντας ότι αφήνει αξιόλογο και παράλληλα μελέτες ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αν υπάρξουν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να υλοποιηθούν.
Η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, η εισπραξιμότητα και η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΣ είναι οι κύριοι στόχοι
4,5 εκατομμύρια ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί
Οι ανείσπρακτες οφειλές προς την ΔΕΥΑΣ ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 4 έως 4,5 εκατομμυρίων Ευρώ. Κι εν μέσω κρίσης ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ προειδοποίησε ότι για τους κακοπληρωτές θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης και αφαίρεση του υδρομέτρου. «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε τους συνδημότες μας αλλά να τους συνετίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά!!! Επίσης τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να υπαχθούν σε ρύθμιση για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ έκανε γνωστό ότι θα εισηγηθεί στην υπηρεσία να μην γίνονται διακοπές υδροδότησης ημέρα Παρασκευή άλλα ούτε πριν από μεγάλες γιορτές.

Τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κ. Κ. Χασαπίδη είναι:
Η ΔΕΥΑ Σερρών είναι Δημοτική Επιχείρηση, είναι επιχείρηση των δημοτών. Απαίτησή τους είναι αυτή να λειτουργεί με 1)διαφάνεια, 2)αποτελεσματικότητα, 3)ενσυναίσθηση, 4)ισοπολιτεία και 5)κοινωνική ευθύνη, να υπηρετεί όσο καλύτερα γίνεται τους στόχους για τους οποίους δημιουργήθηκε 22 χρόνια πριν: α) Ποιότητα ζωής , β) Ανάπτυξη.
Τις απαιτήσεις των δημοτών ενστερνίζεται πλήρως η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑΣ και τις κάνει έργο.
  1. Η Επιχείρηση λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια σ’ όλα τα επίπεδα, αψεγάδιαστα!
  2. Η χρηστή διαχείριση την οποία κάνουμε εγγυάται έναν πλεονασματικό απολογισμό και αποτελεσματικότητα στην παραγωγή έργου.
  3. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία μας και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τα αιτήματα των συνδημοτών μας.
  4. Όλους τους αντιμετωπίζουμε με ίδια μέτρα και σταθμά. Ο Κανονισμός Ύδρευσης εφαρμόζεται σε όλους απαρέγκλιτα.
  5. Έχουμε πλήρη επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΥΑΣ, όπως και της περιβαλλοντικής ευθύνης. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι στον πυρήνα της δημιουργία της.
Πρώτες Προτεραιότητες – Στόχοι
Η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΣ είναι φυσικά η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων. Μια ελλειμματική, άρα προβληματική ΔΕΥΑΣ θα οδηγήσει σε λουκέτο ή ιδιωτικοποίηση κάτι που κανείς δεν επιθυμεί.
Για να έχουμε λοιπόν μια βιώσιμη ΔΕΥΑΣ, εμείς πρέπει να είμαστε συνετοί διαχειριστές, παραγωγικοί και αποτελεσματικοί και οι καταναλωτές να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, πολύ απλά να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.
Κατανοούμε πλήρως τις οικονομικές δυσκολίες των συνδημοτών μας και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους ανακουφίσουμε, με διακανονισμούς και το Κοινωνικό Τιμολόγιο, όμως δεν θα ανεχτούμε αυτούς που πάσχουν από το «σύνδρομο του τζαμπατζή». Θα εφαρμόσουμε αυστηρά τον Κανονισμό Είσπραξης για να αυξήσουμε τις εισπράξεις. Εάν επιβάλλεται θα κόβουμε το νερό στον μπαταχτσή!
Με καλή θέληση και αλληλοκατανόηση θέλουμε να φέρουμε τους δημότες πιο κοντά στη ΔΕΥΑΣ, εξαλείφοντας τις παρεξηγήσεις και αυτό θα γίνει με ενημέρωση για το έργο και τη λειτουργία της και τη βελτίωση των Υπηρεσιών μας.
Επί τόπου:
  • Την επόμενη χρονιά ολοκληρώνουμε το αποχετευτικό Κ. Μητρούση –Σκουτάρεως προϋπολογισμού 13.000.000€.
  • Το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σιγής της πόλης των Σερρών, προϋπολογισμού 2.344.257€.
  • Διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις μέσα από προγράμματα για προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί:
    • Α) Κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στο δρόμο Σερρών – Χρυσοπηγής (β΄ φάση).
    • Β) Κατασκευή σταθμών τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις τοπικές κοινότητες του διευρυμένου Δήμου Σερρών για την ολοκλήρωση του συστήματος.
    • Γ) Κατασκευή δικτύου ύδρευσης 15χλμ εντός της πόλης των Σερρών .
    • Δ) Δημιουργία Χημείου για τα υπόγεια και επιφανειακά νερά στο νομό μας και στη διασυνοριακή περιοχή, προϋπολογισμού 800.000 €.
    • Ε) Αναβάθμιση της ΕΕΛ (βιολογικός) για την επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων αποβλήτων.
    • Ζ) Μετά την ολοκλήρωση των μελετών για αποχετευτικά δίκτυα στις τοπικές κοινότητες και οικισμούς, προτεραιότητα μας είναι η διεκδίκηση της χρηματοδότησης των μέσω προγραμμάτων.
    • Η) Δημιουργία Μονάδας Ηλιακής Ξήρανσης της Λυματολάσπης στην ΕΕΛ, προϋπολογισμού 4.300.000 €.
Στόχος είναι μέσα στη δημοτική περίοδο 2014-2019
  • Η αντικατάσταση του εναπομείναντος δικτύου αμιάντου (2,6% στο σύνολο του δικτύου του διευρυμένου Δήμου Σερρών)
  • Η διαρκής επέκταση του Κοινωνικού Τιμολογίου
  • Η οριστική λύση του προβλήματος στο νερό του Κ. Μητρούση
  • Η μείωση των διακοπών νερού που έχουμε για χ,ψ λόγους.

Χασαπίδης: «Ανέκδοτο οι δηλώσεις Φωτιάδη»
Στις καταγγελίες του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών Στέφανου Φωτιάδη,  ότι η δημοτική αρχή καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση υποστηρικτικού εξοπλισμού από το παλιό κτήριο της στο νέο κτήριο επί της οδού Βενιζέλου με συνέπεια επιβαρυνθεί η επιχείρηση με επιπλέον ενοίκια στο παλιό κτήριο και έκανε λόγο για «ανίκανους ή διαπλεκόμενους». Ο νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ έκανε λόγο για… «ανέκδοτο» Φωτιάδη.
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μου προκάλεσαν γέλωτα οι δηλώσεις αυτές. Είναι ανέκδοτο να μιλά ο Φωτιάδης για διαπλοκή για τον Χασαπίδη» εξηγώντας ότι η έλλειψη τεχνογνωσίας από την πλευρά της ΔΕΥΑΣ και πιστή εφαρμογή των διαγωνισμών του δημοσίου ήταν η αιτία που ανάγκασε την επιχείρηση να καθυστερήσει η μεταφορά του σύστηματος τηλεχειρισμού και τηλε-ελέγχου στο κτήριο της οδού Βενιζέλου.

Κλείνοντας ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΣ θα καταβάλλει ενοίκιο για το παλιό κτήριο της ΔΕΥΑΣ έως το τέλος του μήνα Οκτωβρίου 2014

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου