Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο Αιμίλιος Λιάτσιος για το «χρηματισμό βουλευτών»

Επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο και δεν αποκάλυψε την πηγή του
Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσιπρα, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβελη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμενο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη συνεχίζεται η έρευνα.



Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η εισαγγελική έρευνα για χρηματισμό βουλευτών ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Και αυτό διότι στο πλαίσιο της έρευνας αυτής έχουν κληθεί να καταθέσουν από τον εισαγγελέα κ. Παν. Παναγιωτόπουλο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβελης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμενος και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης.
Ήδη για αύριο έχουν κληθεί να καταθέσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πανος Σκουρλετης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Νικος Παππας. Την ερχόμενη Δευτέρα θα εξεταστεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νικος Κωνσταντοπουλος.
Στο μεταξύ, επί μιάμιση ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσιος, διευθυντής της εφημερίδας «Contra News» Αιμίλιος Λιάτσος. Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο κ. Λιάτσος δήλωσε: «Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».
Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίους δήλωσε: «Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».
Όταν ο εισαγγελέας συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία από τις καταθέσεις θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα του.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου