Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο - Η οικονομία μπήκε στην ανάπτυξη

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη έγινε. Μάλιστα με βάση τα διεθνή πρότυπα και τη διόρθωση των στοιχείων η χώρα βγήκε από την ύφεση και βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη, αφού παρουσιάζει για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.



Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η οικονομία από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο αναπτύχθηκε κατά 1,7% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2013, ενώ είχε προηγηθεί και αύξηση του ΑΕΠ 0,4% το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου.

Click4more: Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ
Η θετική αυτή εξέλιξη ήρθε πρώτη φορά μετά το τρίτο τρίμηνο του 2008 που η Ελλάδα μπήκε στην ύφεση και παρέμεινε εκεί για ασυνήθιστα μακρύ χρονικό διάστημα που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί το 25% του ΑΕΠ περίπου και οι Ελληνες να γίνουν φτωχότεροι.

Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του ελληνικού λαού που ήρθε ύστερα από χρόνια θυσιών, ύστερα από πολύ «αίμα και δάκρυα».

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός μειώθηκαν οι μισθοί στο Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, περικόπηκαν συντάξεις και επιδόματα, περισσότεροι από 1,5 εκατομμύρια Ελληνες γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο της ανεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα μπήκαν σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Και τώρα αρχίζουμε να βγάζουμε το κεφάλι έξω από το νερό ύστερα από 34 διαδοχικά τρίμηνα. Για το 2014 τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μείωση 0,4% το πρώτο τρίμηνο, αύξηση 0,4% το δεύτερο τρίμηνο και αύξηση επίσης 1,7% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση πάντα με τα αντίστοιχα τρίμηνα του 2013.

Θανάσης Λυρτσογιάννης
          newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου