Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έμμεση δέσμευση από Τσίπρα θα ζητήσει η τρόικα

Οι δύσκολοι συμβιβασμοί εν όψει της μετα-μνημονιακής Ελλάδας και οι διαθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ




Πίεση και προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να διασφαλισθεί ένα μίνιμουμ συναίνεσης, ενόψει των δύσκολων συμβιβασμών που θα γίνουν από τώρα μέχρι και το τέλος του χρόνου για τη μετα-μνημονιακή Ελλάδα, αναμένεται να ασκήσου προσεχώς οι πιστωτές της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή θα είναι μια από τις (πολύ) δύσκολες αποστολές που θα πρέπει να φέρει σε πέρας η ομάδα των επικεφαλής  ελεγκτών, η οποία θα έρθει στην χώρα μας μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα πρόκειται για κάποια έγγραφη δέσμευση, όπως για παράδειγμα αυτό που κυκλοφορούσε στο παρελθόν (ότι δηλαδή θα ζητηθεί η ...υπογραφή Τσίπρα σε νέο Μνημόνιο). Στην πραγματικότητα, κάτι τέτοιο δεν τέθηκε ποτέ σοβαρά προς συζήτηση, από καμία πλευρά.
Εκείνο το οποίο θα επιδιωχθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να διασφαλισθεί η ανοχή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια σειρά δύσκολων αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Μόνο που όπως αναφέρουν πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις διαθέσεις της Κουμουνδούρου, κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός των διαθέσεων του κ. Τσίπρα και του επιτελείου του.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου