Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ο Σόιμπλε «τρελαίνεται» με τον Γιάνη

Σόιμπλε Vs Βαρουφάκη
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDIvMjQvdmFyb3Vzb2ltcGxlLmpwZw%3d%3d&t=0&w=820&h=457&a=Center
Μια σχέση ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Ελλάδας που φάνηκε να ξεκινά με δηλώσεις αμοιβαίας εκτίμησης και συμπάθειας, κατέληξε στην ψυχρότητα και τον φαρμακερό σαρκασμό. 



Ξαφνικά το χάσμα ανάμεσα στον Σόιμπλε και τον Βαρουφάκη δεν είναι μόνο πολιτικό αλλά και προσωπικό
Σαν ανδρόγυνο που βρίσκεται σε διάσταση και επικοινωνεί μόνο μέσω δικηγόρων έμοιαζε η τριγωνική -ή καλύτερα πολυγωνική- διαπραγμάτευση Σόιμπλε - Βαρουφάκη, η οποία κατέστη δυνατή μόνο χάρη στη μεσολάβηση της Κριστίν Λαγκάρντ και του Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η έκβαση αποδείχτηκε θετική για την Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις όμως ήταν αδυσώπητες και, ελλείψει άμεσης επαφής, οι δύο μονομάχοι δεν χρειάστηκε να μεταμφιέσουν σε κοσμιότητα την αρνητική διάθεση του ενός προς τον άλλον.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε για «ζήτημα εμπιστοσύνης», υπονοώντας ότι ένιωσε προδομένος από την τακτική του Βαρουφάκη και της Αθήνας, από τη «γέφυρα» που προσπάθησε να αποσπάσει η ελληνική πλευρά μέσω ενός «δούρειου ίππου». Από την πλευρά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν σχολίασε το κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα σε εκείνον και τον Γερμανό ομόλογό του, είναι όμως κάτι περισσότερο από φανερό ότι κανείς από τους δύο δεν τρελαίνεται να δει τον άλλον.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου