Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

«Λαϊκή Συσπείρωση»-Ν. Καρύδας: Απλήρωτες επι δίμηνο οι καθαρίστριες με σύμβαση στο Δήμο Σερρών

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/03/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1_0.jpg
 Ο κ. Νίκος Καρύδας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκη Συσπείρωση» στο Δήμο Σερρών, κατέθεσε επερώτηση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Β.Παπαβασιλείου, για την καθυστέρηση που υπάρχει στην μισθοδοσία των καθαριστριών σχολείων με σύμβαση έργου.



 Συγκεκριμένα ρωτά πως πρόκειται να αντιμετωπίσει την δίμηνη καθυστέρηση πληρωμής τους ο Δήμος Σερρών. Αναλυτικά στην επερώτηση ο δημοτικός σύμβουλος αναφέρει: Τις τελευταίες μέρες γίναμε σαν παράταξη αποδέκτες παραπόνων από τις καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Σερρών που εργάζονται με 10μήνες συμβάσεις έργου.
Συγκεκριμένα, μας ενημέρωσαν ότι παραμένουν απλήρωτες για δύο μήνες χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πότε θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Σαν παράταξη γνωρίζουμε ότι υπεύθυνοι για την μισθοδοσία τους είναι το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και οι Λαϊκή Συσπείρωσηεκάστοτε σχολικές επιτροπές.

http://www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2013/04/%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%A3%CF%85%CF%83%CF%80%CE%B5%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-300x193.jpg

Ωστόσο πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι πρόκειται για εξαιρετικά χαμηλόμισθες εργαζόμενες που προσφέρουν πολύ περισσότερα από όσα αμείβονται. Να σκεφτούμε ότι σε συνθήκες κρίσης και το τελευταίο ευρώ δεν περισσεύει από τη λαϊκή οικογένεια.
Επίσης ανάμεσά τους υπάρχουν γυναίκες που είναι οι μόνες που εργάζονται στην οικογένειά τους ή άλλες που έχουν παιδιά που σπουδάζουν. Είναι θέμα αξιοπρέπειας για τις εργαζόμενες και τάξης για το Δήμο αφού αυτός ωφελείται από την εργασία τους.
Έχοντας υπόψη το πολύ κακό περσινό προηγούμενο που οι ίδιες εργαζόμενες παρέμειναν απλήρωτες για εφτά (7) μήνες ζητούμε από τον κ. Δήμαρχο ή τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να τοποθετηθούν για το πώς προγραμματίζει η δημοτική αρχή να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα. Ο επικεφαλής Καρύδας Νίκος

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου