Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΣΕΡΡΕΣ Κατασκευή αναχώματος στο Στρυμόνα

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/492a4a381a61aa66cfb02873a86251b4_L.jpg
Ανάχωμα ύψους τριών μέτρων με σακιά άμμου κατασκευάζεται με τη βοήθεια του στρατού στο Πεθελινό του δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών, για να συγκρατήσει τα νερά του Στρυμόνα που ανυψώθηκαν από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.




Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες διάνοιξης δρόμου προς το ανάχωμα και ενίσχυσης του αναχώματος δίπλα στον Στρυμόνα, το οποίο έσπασε.
Στην περιοχή βρέθηκε χθες ο αντιστράτηγος του Γ’ Σώματος Στρατού Ηλίας Λεοντάρης, επικεφαλής δυνάμεων του στρατού που έχουν κληθεί να συνδράμουν στη δημιουργία αναχώματος, περιμετρικά του δημοτικού διαμερίσματος. Στον στρατιωτικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα φορτηγό και ένας φορτωτής και όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, το ανάχωμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα το πρωί. «Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία του οικισμού» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Εμμ. Παππά και επισήμανε ότι «οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο νομό Σερρών, αλλά και στη γείτονα χώρα τη Βουλγαρία, ίσως μας φέρουν απέναντι σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις».
Χθες το πρωί έγινε στις Σέρρες έκτακτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και φορέων της περιοχής, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν άμεσα μέτρα για την προστασία της περιοχής και, όπως δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «πρώτιστο μέλημά μας είναι αφενός να σταματήσουμε το καταστροφικό αυτό φαινόμενο με τη δημιουργία αναχώματος περίπου 120 μέτρων, για να μη συνεχιστούν οι πλημμύρες, αφετέρου να αρχίσει το συντομότερο η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών». Η υφυπουργός επικοινώνησε με τα συναρμόδια υπουργεία, ζητώντας την παρέμβασή τους.
Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση, ένα μεγάλο μέρος των τοπικών κοινοτήτων των περιφερειακών ενοτήτων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και το νησί της Σαμοθράκης της περιφερειακής ενότητας Έβρου. Οι τοπικές κοινότητες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αιτήματα και εισήγηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι μεγάλες ζημιές που σημειώθηκαν σε υποδομές λόγω της θεομηνίας (ισχυρές καταιγίδες, μεγάλου όγκου χιονοπτώσεις σε συνδυασμό με θυελλώδεις ανέμους), που τις έπληξαν το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου 2015. Η παραπάνω κήρυξη θα έχει ισχύ μέχρι και τις 30 Μαΐου 2015.
Εξάλλου, το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της Εγνατίας οδού - παράκαμψη Καβάλας, που έκλεισε από το βράδυ της Κυριακής λόγω κατολισθήσεων στο ρεύμα βραδείας κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Ξάνθη. Χθες κατατέθηκε από την Εγνατία οδό Α.Ε. στο τμήμα Τροχαίας Καβάλας η μελέτη αμφιδρόμησης του συγκεκριμένου τμήματος, προκειμένου να εγκριθεί και μέσα σε διάστημα τριών ημερών να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες και σημάνσεις, ώστε να αμφιδρομηθεί το ένα ρεύμα από τον ανισόπεδο κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Άσπρης Άμμου.

  Του Φώτη Κουτσαμπάρη
           makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου