Τρίτη 7 Απριλίου 2015

1ο Βραβείο στη Μικροζυθοποιία Σερρών «Siris MicroBrewery» του Γ.Μαρμαρέλη

http://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/04/%CE%92%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%B9%CE%BF-Sirris-Voreia.jpg?fit=1024%2C1024
Η Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδος «Siris MicroBrewery», επιλέχθηκε για την τελική φάση του διαγωνισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανάμεσα σε χιλιάδες δικαιούχους που συμμετείχαν στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013».



Η τελική φάση και η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 στην Αθήνα, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε εκδήλωση που οργάνωσε το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο (ΕΑΔ).
Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και πολλών καλεσμένων παρουσιάστηκαν τα προς βράβευση έργα και στη συνέχεια ακολούθησε ψηφοφορία.
Στην ψηφοφορία αυτή η Μικροζυθοποιία Σερρών κέρδισε το
1ο βραβείο στον τομέα «Καινοτομία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου».
Το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία και ανάπτυξη της υπαίθρου» έλαβε ο Μανόλης Βασιλειάδης για το έργο του « Ίδρυση επιχείρησης παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση» και
το 3ο βραβείο το Διακρατικό σχέδιο με τίτλο: «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων» στο οποίο η ΑΝΚΟ είναι μέλος του δικτύου συνεργασίας 4 χωρών (Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία) με τον τίτλο «MedEat».

 http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2015/04/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-20150401_142927.jpg?resize=375%2C587

Την απονομή των βραβείων πραγματοποίησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος συνεχάρη προσωπικά όλους όσους διακρίθηκαν με το έργο τους και συνεχίζουν να συμβάλλουν με την ανάπτυξη και την καινοτομία τους στην πρόοδο του τόπου.
Το βραβείο της Μικροζυθοποιίας Σερρών παρέλαβε ο ιδιοκτήτης και εμπνευστής της εταιρείας, Γιάννης Μαρμαρέλλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε:
        «Ευχαριστούμε θερμά για την τιμητική διάκριση που μας απονείματε. Το βραβείο αυτό αποτελεί για μας έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών που καταβάλλουμε καθημερινά για την ανάπτυξη της εταιρείας, των προϊόντων και του τόπου μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά αψηφώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας».
Η Μικροζυθοποιία Σερρών ξεκίνησε την εμπορική της ανάπτυξη τον Απρίλιο του 2014, λανσάροντας στην Ελληνική αγορά δύο νέες, φρέσκιες απαστερίωτες μπύρες, τη Voreia Pilsner και τη Voreia India Pale Ale (I.P.A.). Σε διάστημα λίγων μηνών κατάφερε να διεισδύσει σε όλη την εγχώρια αγορά κερδίζοντας συνεχώς νέα σημεία από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη, ενώ σύντομα τοποθετήθηκε και σε μεγάλες αλυσίδες super market.
Από τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε την εξαγωγική της δραστηριότητα σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής αγοράς, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις στην Αμερική και την Αυστραλία.
Το Δεκέμβριο λάνσαρε ένα τρίτο προϊόν, τη Voreia Stout, ενώ ένα μήνα αργότερα κυκλοφόρησε και το τέταρτο μέλος της οικογένειας, η Voreia Wit. Η φιλοσοφία της Σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζεται στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπύρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών.
Έτσι, παράγει και προσφέρει μπύρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας, που διακρίνονται για τα υπέροχα αρώματα και την ισορροπημένη τους γεύση.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου