Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

''Ο Βαρουφάκης ζήτησε έλεος και η Λαγκάρντ μείωση συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ''

http://www.newsit.gr/files/Image/2015/04/06/resized/BAROUFAKISEUROGROUP3_528_355.JPG
Απομακρύνονται οι φόβοι ελληνικής χρεοκοπίας μετά τη συνάντηση του Βαρουφάκη με τη Λαγκάρντ, αναφέρουν διεθνή μέσα προσθέτοντας όμως πως το ΔΝΤ ζητά περικοπές συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ.



Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Το ΔΝΤ ζητά μείωση συντάξεων και αύξηση ΦΠΑ
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) το ΔΝΤ είναι ιδιαίτερα σκληρός διαπραγματευτής ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση περικοπές στις συντάξεις και αύξηση ΦΠΑ, την ώρα που οι Ευρωπαίοι είναι πιο διαλλακτικοί.
Το γερμανικό περιοδικό Focus αναφέρει πως η Ελλάδα ζήτησε έλεος από το ΔΝΤ, δηλαδή να μην επιμείνει στις περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου.
Μειώθηκαν οι φόβοι χρεοκοπίας
Τα περισσότερα διεθνή μέσα εκτιμούν πως με τη συνάντηση Βαρουφάκη Λαγκάρντ απομακρύνθηκε η ανησυχία ελληνικής χρεοκοπίας.
Πρώτο και καλύτερο το Reuters που το ''πατάει'' στην δέσμευση Βαρουφάκη πως η Ελλάδα θα ικανοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της.
Οι Financial Times αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ''οι διαβεβαιώσεις του Γ. Βαρουφάκη μειώνουν τις ανησυχίες ότι η Αθήνα θα γίνει η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που θα χρεοκοπήσει για τα χρέη της προς το ΔΝΤ''.

Πηγή:capital
  newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου