Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

«Τηλεοπτικό σόου» έκανε η Ζωή τη Διάσκεψη των Προέδρων

http://www.thetoc.gr/images/articles/2/article_79554/live-i-suzitisi-stin-diaskepsi-twn-proedrwn-tis-boulis_2.w_l.jpg
Το σκοινί έως τέλους τραβάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη σχέση της με το Μαξίμου. Εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά Τσίπρα σε live μετάδοση.




Σε δριμύ κατηγορώ (σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση) κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι αιφνιδιάζει τη Βουλή με νομοσχέδια καθ΄υπόδειξη της τρόικα προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων.
Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν τήρησε επί της ουσίας αυτά που της είχε πει σε σχέση με την λειτουργία του Κοινοβουλίου, ενώ επέμεινε σε αντίθεση με το Μαξίμου ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο σήμερα (Τετάρτη) τρία λεπτά μετά τις 12 τα ξημερώματα και όχι την Τρίτη αργά το βράδυ.
Ο ισχυρισμός της αυτός ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να αποσείσει από πάνω της την «κατηγορία» ότι είναι υπεύθυνη για την κωλυσιεργία που παρατηρείται σε σχέση με τη ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Αν έτσι αισθάνεται δεν μπορεί να υπηρετήσει το θεσμικό της ρόλο» τόνισε ο κ. Φίλης και την κάλεσε να ανακαλέσει διαφορετικά όπως είπε θα πρόκειται για θεσμική θρυαλλίδα

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα

Ωστόσο εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση καταδεικνύοντας και το χάσμα που τη χωρίζει με την κυβέρνηση ήταν οι αναφορές της κατά του Αλέξη ΤσίπραΜπορεί να υπάρχει το αίτημα του Πρωθυπουργού, είπε, αλλά δεν μπορεί να καταργείται η Βουλή και να μετατρέπεται το Κοινοβούλιο σε σφραγίδα είτε από την Τρόικα είτε από όποιον άλλο θέλει.
Και συνέχισε «Υπάρχει μια στοιχειώδης αρχή που είναι η αρχή της εμπιστοσύνης. Όταν γίνονται συνεννοήσεις μεταξύ των θεσμών πρέπει να τηρείται η εμπιστοσύνη. Όταν υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης ότι η Βουλή δεν αιφνιδιάζεται αυτό πρέπει να τηρείται. Κάτι παραπάνω από αυτό που έγινε θα ήταν χονδροειδής παραβίαση της αρχής της εμπιστοσύνης» δήλωσε.
Οι αποστροφές της αυτές προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη.
Ο τελευταίος κατηγόρησε ευθέως την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι καταφέρεται κατά του Πρωθυπουργού όταν θέτει ζήτημα ελλείμματος εμπιστοσύνης και θεσμικού ατοπήματος από την πλευρά της κυβέρνησης.
«Αν έτσι αισθάνεται δεν μπορεί να υπηρετήσει το θεσμικό της ρόλο» τόνισε ο κ. Φίλης και την κάλεσε να ανακαλέσει διαφορετικά όπως είπε θα πρόκειται για θεσμική θρυαλλίδα.
Ο κ. Φίλης αντέτεινε ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε την Τρίτη αργά το βράδυ και υποστήριξε ότι υπήρχε έτσι χρόνος για να συνεδριάσουν οι επιτροπές με άνεση την Τετάρτη και η Ολομέλεια την Πέμπτη. «Ελπίζω αυτό να μην έγινε λόγω σκοπιμοτήτων λόγω διαφωνιών» έριξε ακόμα ένα καρφί προς την κυρία Κωνσταντοπούλου
Τέλος την εγκάλεσε για επιλεκτική δημοκρατική ευαισθησία υπενθυμίζοντας ότι σε αντίθεση με τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της σημερινής συνεδρίασης δεν έπραξε το ίδιο κατά την συνεδρίαση της Διάσκεψης για τα μέλη του ΕΣΡ.
«Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην προβαίνετε σε διερμηνείες για το τι κάνω και το τι λέω ως Πρόεδρος της Βουλής» απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Με ιδιαίτερα επιθετικά τόνο υπενθύμισε ότι τα ίδια έλεγε και σαν απλή βουλευτής και προκαλούσε τις επιθέσεις εκπροσώπων της διαπλοκής και όπως φαίνεται τώρα τις επιθέσεις νεοπαγών εκπροσώπων της διαπλοκής
Και στο σημείο αυτό διαμήνυσε ότι ο Πρωθυπουργός την επέλεξε για τη θέση αυτή επειδή γνώριζε ότι θα έκανε αυτά ακριβώς που έλεγε και ως βουλευτής. «Ανήκω σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν συναίνεσε σε κανένα νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Σας παρακαλώ λοιπόν για μεγαλύτερη εγκράτεια και λιγότερες προκλήσεις» κατέληξε απευθυνόμενη προς τον κ. Φίλη.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιπαρατέθηκε και με άλλα μέλη της επιτροπής όπως με τον ήπιο Σπύρο Λυκούδη. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού έφτασε στο σημείο να την κατηγορήσει ότι λέει ψέματα σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που πήρε για τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Κόντρα είχε όμως και με τον Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος την χαρακτήρισε αυτοκράτορα και την έψεξε ότι κάνει διαγγέλματα.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ο οποίος υπερασπίστηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο χρυσαυγίτης, αναφερόμενος στην επίθεση του Μαξίμου κατά της προέδρου της Βουλής είπε ότι καταδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει ορθή κρίση γιατί ήταν αυτός που την τοποθέτησε σε αυτή τη θέση.
Την ίδια ώρα, για μια ακόμα φορά έγιναν αντιληπτές οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Βαρεμένος ήταν στην ίδια γραμμή με τον Νίκο Φίλη ενώ η Λίτσα Αμανατίδου και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κινήθηκαν στην ίδια πολιτική κατεύθυνση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η πρώτη χαρακτήρισε τη συμφωνία ως το τρίτο πιο σκληρό μνημόνιο το οποίο δυστυχώς φέρνει προς ψήφιση κυβέρνηση της Αριστεράς ενώ η δεύτερη συμφώνησε με την άποψη του κ Φίλη ότι το ν/σ αντιμετωπίζει τις λαϊκές ανάγκες αλλά όπως είπε από την αρνητική πλευρά. Από την πλευρά του ο  Μιχάλης Κριτσωτάκης μίλησε για όνειδος και εξέφρασε την ελπίδα να μην εφαρμοστεί ποτέ το ν/σ.

«Το τηλεοπτικό σόου»

Μετά την έμμεση κριτική που δέχθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για «τρικλοποδιές», την αιχμηρή αναφορά Βούτση περί «κλητήρων άλλης εποχής»,την πρωτοβουλία του Νίκου Φίλη και άλλων μελών της Διάσκεψης και το προσκλητήριο του Σταύρου Θεοδωράκη να της υποβληθεί πρότασης μομφής, η κ. Κωνσταντοπούλου προχώρησε σε νέα...αντίμετρα κατά όλων.
Έτσι για πρώτη φορά στα χρονικά αποφάσισε και μεταδόθηκε «ζωντανά» από το κανάλι της Βουλής η Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, μια κλειστή έως σήμερα συνεδρίαση στην οποία μετέχουν εκτός από την ίδια, οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών, και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι όλων των κόμματων.
Στην εισήγηση της η κ. Κωνσταντοπούλου επικαλέστηκε ως δικαιολογία τη «διαφάνεια» και την ανάγκη οι πολίτες να ενημερωθούν γιατί όπως είπε υπήρξε παραπληροφόρηση όλες τις προηγούμενες μέρες. Επί της ουσίας είπε ότι ο κ. Τσίπρας «αιφνιδίασε» την ίδια και τη Βουλή φέρνοντας τη συμφωνία. Πρόσθεσε μάλιστα ότι στο παρελθόν η διάσκεψη πολλές φορές ήταν εικονική και δεν πραγματοποιούνταν καν, γι αυτό και δεν μεταδίδονταν ζωντανά!   
Το κερασάκι στην τούρτα  
Είχε προηγηθεί ένα απίστευτο παρασκήνιο έντασης με το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο ζήτησε με επιστολή Τσίπρα από την Τρίτη να ανοίξει η Βουλή και να οριστούν συνεδριάσεις των επιτροπών την Τετάρτη και της ολομέλεια την Πέμπτη.
Αίτημα που η πρόεδρος της Βουλής απέρριψε ως «μη προβλεπόμενο» και δυνατό ανταλλάσσοντας κάμποσες οργισμένες επικοινωνίες με στελέχη του Μαξίμου.
Η ίδια αγνόησε επιδεικτικά και το αίτημα που της διατύπωσαν εγγράφως και ενυπόγραφα  στελέχη της Διάσκεψης των Προέδρων η αποψινή συνεδρίαση να γίνει το πρωί ώστε να υπάρξει χρόνος να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του Μαξίμου για τη συζήτηση και την ψήφιση της συμφωνίας.            
Αφού είχαν περάσει κάμποσες ώρες από τη στιγμή που επιδόθηκε στο γραφείο της η επιστολή των μελών της Διάσκεψης που ζητούσαν σύγκληση του οργάνου νωρίς το μεσημέρι η κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και δια αντιπροσώπου τους ενημέρωσε ότι είναι έτοιμη για να...ορίσουν άλλη ώρα συνεδρίασης αντί για τις 21:30!

Τελικά δεν τηρήθηκε ούτε το δικό της χρονοδιάγραμμα καθώς η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10:00.

 thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου