Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Το TAXIS δεν άντεξε λόγω ΕΝΦΙΑ πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

http://www.dikaiologitika.gr/media/k2/items/cache/8aaa03989e005021b66da91067528095_L.jpg
Το TAXIS δεν άντεξε λόγω ΕΝΦΙΑ πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό



Σημαντικά προβλήματα εμφανίζει σήμερα από τις 9 το πρωί και έως αυτήν την ώρα, η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος TAXIS, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από τους φορολογουμένους για να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το σύστημα παραμένει εκτός λειτουργίας για τους χρήστες φορολογουμένους ενώ μόνον μερική πρόσβαση έχουν και οι επαγγελματίες του χώρου, φοροτεχνικοί. Εδώ θα μπορείτε να εκτυπώσετε την ταυτότητα οφειλής για τον ΕΝΦΙΑ εισάγοντας τους κωδικούς του TAXISNET Στο TAXISNET είναι ενεργή η εφαρμογή για την εκτύπωση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2015 ενώ οι ταυτότητες οφειλής με τα ποσά θα έχουν ανεβεί σταδιακά εως σήμερα Πέμπτη. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν εκτυπώνοντας την ταυτότητα οφειλής εως τον τέλος του μήνα. Ο ΕΝΦΙΑ φέτος πρέπει να εξοφληθεί σε 5 δόσεις. 
Η εφαρμογή στο TAXISNET φέρει όνομα « Εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 2015» και από εκεί οι υπόχρεοι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρουν την ταυτότητα οφειλής και εκτυπώνοντας την θα την προσκομίζουν σε τράπεζες η τα ΕΛΤΑ ώστε να πληρώσουν τον αναλογούντα φόρο ακινήτων. 
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ από τον συγκεκριμένο φόρο, έσοδα τα οποία θα ενσωματωθούν στον φετινό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον ΕΝΦΙΑ θα αφορούν στο 2016, προκειμένου να μετασχηματισθεί σε έναν φόρο για την ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου ενώ τώρα, ως γνωστόν, φορολογεί το κάθε ακίνητο ξεχωριστά. 
Αναμένεται δε, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, να συμπεριλάβει και την ακίνητη περιουσία των φορολογούμενων στο εξωτερικό.

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου