Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Έδωσαν χρώμα στην καθημερινότητά μας!

http://www.sertharros.gr/wp-content/uploads/2015/11/12o-dimotiko-kalimera.jpg
Πήραν πινέλα και μπογιές κι έδωσαν χρώμα στην καθημερινότητά μας! Ο λόγος για τις μαθήτριες και τους μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των δασκάλων τους μεταμόρφωσαν τον αυλότοιχο του σχολείου τους από μία μουντή περίφραξη σε έργο τέχνης!

Έτσι, ο κόσμος που περνά καθημερινά από τη διασταύρωση είτε πεζός, είτε με το αυτοκίνητο, «συναντά» πολύχρωμες καλημέρες, λουλούδια, δέντρα, καράβια και ψαράκια, αλλά ταυτόχρονα γίνεται και δέκτης κοινωνικών μηνυμάτων που τα παιδιά θέλησαν να μεταδώσουν με τη ζωγραφική τους
.12 dimotiko louloudia
«Με το μεράκι των παιδιών  του σχολείου μας, οι εξωτερικοί τοίχοι άρχισαν να αποκτούν ουσία, να εκπέμπουν κοινωνικά μηνύματα αλλά και να θυμίζουν σημαντικές εικαστικές παρεμβάσεις μεγάλων καλλιτεχνών» ανέφεραν τα παιδιά στη σχολική εφημερίδα για τη δράση τους αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού κ. Σαράντη.

12o dimotiko Georgiadis me Panagioti
Ο μικρός Παναγιώτης μαζί με τον δάσκαλό του κ. Στράτο Γεωργιάδη βάζουν τις τελευταίες πινελιές στην πολύχρωμη “καλημέρα” τους!
Περνώντας από το σημείο το πρωί της Πέμπτης (5/11) συναντήσαμε τον μικρό Παναγιώτη, ο οποίος ενθουσιασμένος έβαζε τις τελευταίες πινελιές σε μία ζωγραφιά, μαζί με τον εκπαιδευτικό κ. Στράτο Γεωργιάδη ο οποίος μας ανέφερε σχετικά πως «ο κόσμος που περνά καθημερινά από τη διασταύρωση του σχολείου μας πηγαίνοντας στην εργασία του, κουβαλώντας τα προβλήματά του, πιστεύουμε πως έχει ανάγκη από κάτι που θα του φτιάξει τη διάθεση. Έτσι, με θερμά χρώματα, πολύ μεράκι και διάθεση, τα παιδιά αντέγραψαν έργα μεγάλων ζωγράφων, αλλά δημιούργησαν και σκίτσα με κοινωνικά μηνύματα στους τοίχους του σχολείου».
DCIM100MEDIA

Αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών του 12ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών: πολύχρωμο, ελπιδοφόρο, ευαισθητοποιημένο προς μια κοινωνία που, παραδομένη στα προβλήματά της, πρέπει να αφυπνιστεί και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των μικρών παιδιών!

sertharros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου