Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Δήμος Σερρών – Δ.Ε.Υ.Α.Σ. & ΤΟΕΒ βάζουν στόχο να μην πλημμυρίσει ξανά η Κάτω Καμήλα

http://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/dimos-deyas-toeb-2.jpg?fit=640%2C480
Δήμος Σερρών, Δ.Ε.Υ.Α.Σ. και ΤΟΕΒ πιάνουν δουλειά από την επόμενη εβδομάδα στην Κάτω Καμήλα ώστε το χωριό να μην πλημμυρίζει μετά από βροχοπτώσεις όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.




Οι τρείς Οργανισμοί θα βάλουν τα  μηχανήματά τους για να καθαρίσουν τα μπαζωμένα κανάλια ώστε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να ξεκινήσει τμηματικές παρεμβάσεις που σταδιακά – σε δύο περίπου χρόνια – θα λύσουν συνολικά το πλημμυρικό πρόβλημα της Τοπικής Κοινότητας.
Αυτό ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο Πρόεδρος της Επιχείρησης Κώστας Χασαπίδης μετά τη σύσκεψη που είχαν με τον Διευθυντή του ΤΟΕΒ Προβατά Θόδωρο Πουρτουλίδη, τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης  Π. Γρηγοριάδη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Δ. Πάντσιο, τον Γενικό Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.  Ν. Σαφαρίκα και τον Τεχνικό Διευθυντή Σ. Σπύρου, το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου στην έδρα της Υπηρεσίας.
«Ξεκινάμε από εκεί όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και αυτό σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα λυθεί έως το καλοκαίρι» ενημέρωσε ο δήμαρχος και κατέστησε σαφές ότι «η συνολική λύση θα έλθει μέσα από την ένταξη του έργου σε Πρόγραμμα ή τη χρηματοδότησή του από το αρμόδιο Υπουργείο».
Οι τρείς παραπάνω Οργανισμοί θα συνεργασθούν για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων αφού προηγουμένως η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. εκπονήσει τη μελέτη του έργου και δώσει τον προϋπολογισμό του.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα γι’ αυτό και υπήρξε γόνιμη, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Γ.  Πάντσιος να αποχωρήσει ικανοποιημένος δηλώνοντας ότι  «επιτέλους μετά από δεκαετίες  το μέγα αυτό πρόβλημα επιλύεται».

http://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2016/03/dimos-deyas-toeb-1.jpg?w=640

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σύντομα τα όμβρια θα έχουν τον δικό τους δρόμο για την Μπέλιτσα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.
Την Παρασκευή το πρωί κλιμάκιο της ΔΕΥΑΣ θα μεταβεί επί τόπου στην Κάτω Καμήλα για να αποτυπώσει επί χάρτου όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως προείπαμε.


 anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου