Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αντιεξουσιαστές πυρπόλησαν λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πατησίων

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_108601/antieksousiastes-purpolisan-lewforeio-stin-patisiwn.w_l.jpg
Oμάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τον Πολυτεχνείο ακινητοποίησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο, έβγαλαν έξω επιβάτες & οδηγό. Έκαψαν και τρόλεϊ.




Είναι η τέταρτη καταδρομική επίθεση που σημειώνεται σε διάστημα πέντε μηνών με οχήματα του ΟΑΣΑ που τυλίγονται στις φλόγες από κουκουλοφόρους.
Η νέα επικίνδυνη καταδρομική επίθεση εξελίχθηκε λίγο πριν τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν μία ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τον Πολυτεχνείο, ακινητοποίησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ, που εκτελούσε νυχτερινό δρομολόγιο, έβγαλαν έξω επιβάτες και οδηγό και το παρέδωσαν στις φλόγες. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι κουκουλοφόροι έδρασαν ημέρα, που δεν ισχύουν οι τροποποιήσεις των δρομολογίων που είχε ανακοινώσει ο ΟΑΣΑ, με την καθοδήγηση της αστυνομίας, για την ασφάλεια της κυκλοφορίας τους, οι οποίες ισχύουν για την Παρασκευή και το Σάββατο.
Οι κουκουλοφόροι μετά τον εμπρησμό του λεωφορείου, επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έφθασαν στην περιοχή, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων, διακόπηκε από την Πανεπιστημίου έως την Ιουλιανού, για αρκετές ώρες. Κάποιοι από τους νεαρούς βρήκαν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό ίδρυμα και άλλοι κινήθηκαν προς την Πλατεία Εξαρχείων.

 Στις 21 Μαίου, μία ομάδα περίπου 50 ατόμων, είχε βγει και πάλι από τον Πολυτεχνείο, έκλεισε τον δρόμο σε τρόλει την ώρα που κινούνταν στην οδό Πατησίων. Ανάγκασαν με απειλές τους επιβάτες και τον οδηγό να βγουν έξω,  και στη συνέχεια εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό του.
Νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τους πυροσβεστήρες από το όχημα για να μην υπάρξει προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να σπάσουν τα τζάμια του οχήματος προκειμένου να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά. Το τρόλει καταστράφηκε ολοσχερώς.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_108601/upl5762294b9b117.jpg

Τον περασμένο Ιανουάριο ομάδα πέντε ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου είχαν προσεγγίσει την αφετηρία των τρόλει στη συμβολή των οδών Βασ. Ηρακλείου και Μπουμπουλίνας και εισέβαλλαν στο όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο εκεί. Ανάγκασαν τον 57χρονο οδηγό και έναν επιβάτη να βγουν έξω και στη συνέχεια έριξαν μία βόμβα μολότοφ εσωτερικά του οχήματος και τέσσερις ακόμη εξωτερικά. Από την φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν τρία καθίσματα στο εσωτερικό του τρόλεϊ και υλικές ζημιές εξωτερικά. Ο οδηγός είχε καταφέρει με πυροσβεστήρα να περιορίσει την έκταση των ζημιών ενώ οι δράστες είχαν απομακρυνθεί.

http://www.thetoc.gr/images/articles/3/article_108601/upl5762292b2802e.jpg

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί στις 23 Μαίου 2015, μεσημέρι Σαββάτου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών έστησε πύρινα οδοφράγματα στην οδό Πατησίων και στη συνέχεια αφού κατέβασε τους επιβάτες ενός τρόλεϊ, στη συνέχεια το πυρπόλησαν, με αποτέλεσμα να προκληθούν στο όχημα σοβαρές υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια η ομάδα των 50 περίπου ατόμων αποχώρησε προς το Πολυτεχνείο και μέσω της πύλης της Τοσίτσα συνέχιζαν για ώρες να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τις δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται εκεί. Τα επεισόδια είχαν σημειωθεί μετά από πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου