Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σόιμπλε στην Bild: «Είμαστε έτοιμοι για φοροελαφρύνσεις 15 δισ. ευρώ»

Παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTYvMDkvMDkvZnhub3E3dmI2Z215b2dyY2VqMGwuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία περικοπών φόρων στις αρχές του 2017, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν το 2018


Να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν σε μειώσεις φόρων θέλει ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό της Άνγκελα Μέρκελ να είναι σε θέση να εξετάσει την πρώτη σειρά μειώσεων από την επόμενη εβδομάδα κιόλας, γράφει σήμερα η εφημερίδα Bild.

Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία έχει το περιθώριο να μειώσει τους φόρους κατά περίπου 15 δισ. ευρώ μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2017, παρά τις αυξημένες δαπάνες για τους μετανάστες.

Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να εκκινήσει τη διαδικασία περικοπών φόρων στις αρχές του 2017, με τις υπόλοιπες να ακολουθούν το 2018.

«Θέλουμε να εγκρίνουμε άμεσα την ελάφρυνση φόρων», δήλωσε ο Σόιμπλε στην Bild. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνώντων κομμάτων ένα έγγραφο που αναφέρει επιγραμματικά τα πρώτα βήματα ύψους 6 δισ. ευρώ, την ώρα που τα κόμματα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ως προς την ακολουθούμενη πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου