Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η αντιπαράθεση του Κυρανάκη με τον υπουργό Οικονομικών της Αυστρίας

http://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/field/image/550_334_542931.jpg?itok=cr_NHuwk
"Εμφύλια" λεκτική αντιπαράθεση υπήρξε την Πέμπτη το βράδυ κατά την διάρκεια του συνεδρίου της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Βιέννη.



Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ και ο Πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Κόμματος και αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όταν η συζήτηση πήγε στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος.

«Είναι πιο ασφαλές να βάλουμε τα χρήματά μας σε ένα καζίνο παρά να τα ξαναδώσουμε στον κύριο Τσίπρα», είπε ο Αυστριακός υπουργός οικονομικών, επισημαίνοντας πως «την επόμενη φορά που η Ελλάδα θα έρθει στο Eurogroup απροετοίμαστη και χωρίς να έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα, τότε θα είμαι ο πρώτος που θα σηκώσω το χέρι και θα αντιδράσων».
Εντονα αντέδρασε ο κ. Κυρανάκης υπογραμμίζοντας πως «σημαντικές πτέρυγες από την Ευρώπη ήταν αυτές που τράβηξαν το χαλί στην προηγούμενη κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έβγαινε στις αγορές και έμπαινε στο δρόμο της ανάπτυξης». Μάλιστα, ζήτησε από τον κ. Σέλιγνκ να σκεφτεί πως «έχει και η Ευρώπη τις δικές της ευθύνες αφού συμφώνησε σε ένα πρόγραμμα υπερφορολόγησης της ελληνικής κοινωνίας την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξαναχτίζει το κομματικό κράτος».
Ο κ. Σέλιγνκ όμως δε… πτοήθηκε και παίρνοντας ξανά το λόγο τόνισε πως «θα ήταν προτιμότερο να δώσουμε απευθείας τα χρήματα σε ιδιωτικές επενδύσεις παρά στα χέρια του κ. Τσίπρα», με τον κ. Κυρανάκη να απαντά πως «η άτεγκτη στάση ορισμένων μελών της ΕΕ καθώς οι ιδεοληψίες του Τσίπρα έχουν φέρει σε τραγική κατάσταση τη χώρα».


του Θάνου Τριανταφύλλου
       briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου