Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Νεκροί 6χρονο παιδί και η γιαγιά του στο χοτ σποτ της Μόρια

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_123600/nekroi-6xrono-paidi-kai-i-giagia-tou-sto-xot-spot-tis-moria_2.w_l.jpg
Ένα 6χρονο παιδί και η 66χρονη γιαγιά του έχασαν τη ζωή τους χθες, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε σκηνή οικογένειας προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας




Ένα 6χρονο παιδί και η 66χρονη γιαγιά του έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ, ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα σε σκηνή οικογένειας προσφύγων στον καταυλισμό της Μόριας στη Λέσβο.
Ο τραγικός απολογισμός δεν σταματά εδώ. Και αυτό γιατί σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται ένα 4χρονο παιδί και η 25χρονη μητέρα του, που μεταφέρθηκαν με C-130 στην Αθήνα.
Όλα ξεκίνησαν ύστερα από έκρηξη σε σκηνή που προκλήθηκε στις 23.00 όταν 66χρονη από το Κουρδιστάν μαγείρευε με γκαζάκι. Η 66χρονη βρέθηκε απανθρακωμένη, η 25χρονη νύφη της βαριά τραυματισμένη, το ένα 6χρονο παιδί της 25χρονης νεκρό και το δεύτερο, ηλικίας 4 ετών, βαριά τραυματισμένο. Οι δύο σοβαρά τραυματίες κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθούν άμεσα για νοσηλεία στην Αθήνα. Η κατάσταση του 4χρονου παιδιού κρίθηκε από τους γιατρούς που το εξέτασαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης ως εξαιρετικά κρίσιμη.
Από την ίδια έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρότερα ακόμα εφτά άτομα. Στο άκουσμα της έκρηξης ομάδες μεταναστών ξεσηκώθηκαν και ξεκίνησαν επεισόδια. Στο σημείο έφτασαν άνδρες των ΜΑΤ αλλά τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο. Φωτιές, συμπλοκές ανάμεσα σε αστυνομικούς και μετανάστες, καταστροφές στον καταυλισμό μαίνονταν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Τα επεισόδια έγιναν πιο άγρια όταν έγινε γνωστό στον καταυλισμό ότι η έκρηξη προκάλεσε νεκρούς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί οδήγησε προσωρινά στην εκκένωση των χώρων, κυρίως από τα γυναικόπαιδα που σκόρπισαν στα γύρω χωράφια. Εκκενώθηκε επίσης και η δομή των ανηλίκων προσφύγων που λειτουργεί μέσα στο χοτ σποτ.

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_123600/upl5837b709b962f.jpg

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει δώσει εντολές για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στη Λέσβο, κάτι που θα γίνει άμεσα με τη μεταφορά επιπλέον δυνάμεων στο νησί. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. άλλωστε εδώ και καιρό φοβούνται το ενδεχόμενο να υπάρξει ντόμινο εξεγέρσεων στα «κόκκινα» νησιά του Αιγαίου, όπου η κατάσταση κρίνεται οριακή. Και αυτό διότι φιλοξενούν τον τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο αριθμό προσφύγων σε σχέση με αυτόν που μπορούν να φιλοξενήσουν στις υπάρχουσες δομές.


Φωτό: emprosnet
      thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου