Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Απίστευτο και όμως… ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό: Η κυβέρνηση βάζει «πρόστιμο» στους δικαστές μετά την απόφαση για τις τηλε-άδειες!

http://thecaller.gr/wp-content/uploads/2016/10/pappas_tsipras-1.jpg
Περίεργους συνειρμούς με την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες δημιουργεί το timing της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των αναδρομικών που εγκρίθηκαν για τους δικαστικούς πριν από μερικές εβδομάδες.



Σύμφωνα με αυτήν, ένα μεγάλο μέρος αυτών των αναδρομικών θα «επιστρέψει» στα δημόσια ταμεία, καθώς ορίζεται ότι ναι μεν τα ποσά αυτά απαλλάσσονται της φορολογίας εισοδήματος, αλλά εμπίπτουν κανονικά στις ρυθμίσεις για την έκτακτη εισφορά, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι δικαστικοί.
Πρόκειται για την περίφημη επανεκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των δικαστικών για τα τρία τελευταία έτη, ώστε να εφαρμοστεί – κατ’ αναλογία με τους βουλευτές – το αφορολόγητο για το 1/4 των συνολικών αποδοχών τους.
Με την εγκύκλιο του ΥΠΟΙΚ, ωστόσο, καλούνται τώρα να πληρώσουν κανονικά έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα που… απαλλάσσονται του φόρου εισοδήματος! Και όλα αυτά, μόλις μερικές ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ, όπως αντίστοιχα η εξαγγελία αυτή είχε γίνει από το οικονομικό επιτελείο παραμονές της επίσκεψης στο Μαξίμου των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και της πρώτης διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες…

Του Αιμίλιου Περδικάρη
          thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου